neděle 13. července 2014

Téma: Jak jsem chtěl získat hollywoodský úsměv

Jestli mají jednu věc hollywoodské celebrity společnou (kromě milionů dolarů na účtech), tak to, že otevřou ústa a lidé si musejí nasazovat sluneční brýle, aby neoslepli. Těžko asi hledat herce či herečku (kromě Stevea Buscemiho), kteří by neměli zuby bílé jako čerstvě padlý sníh. A tak jsem si řekl, že já to chci taky.

Ne, nebojte se, neotvíráme na Gorille kosmetickou rubriku. Nebudeme tu testovat řasenky, se kterými se můžete potápět do 50 metrů, rtěnky, které vydrží 2 týdny a vlasový lak, se kterým se můžete procházet i v hurikánu. Toto je výjimečný případ, kdy mě hollywoodské stars inspirovaly k tomu, abych se sebou také zkusil něco provést. Bude to asi pro vás překvapení, ale to, že mám slušné znalosti o filmech a seriálech na opačné pohlaví moc neplatí, figuru také nemám zrovna jako model spodního prádla a tak jsem se rozhodl vsadit na hollywoodský úsměv. A jelikož moje konto opravdu neoplývá částkou, abych se mohl vydat do estetických center, kde se o můj chrup postarají dobře, ale za cenu doživotního zadlužení, sáhl jsem po dostupnějších metodách. Když může mít Tom Cruise tak pěkné klofáky, tak já také a za méně peněz.

Zubní pasta Vademecum White Booster

Cena: Kč 30 - 70,--

První, po čem jsem hmátl, byla samozřejmě bělící pasta. A trkla mě do oka Vademecum White Booster. Ostatně, když člověk vidí reklamy, díky kterým získá všechny krásné ženy (i muže, ale o to moc nestojím, i když jak se říká, lepší hezký kluk než ošklivá ženská :)), tak se nechá zviklat. Navíc, když pasta stojí jen pár korun a slibuje okamžitý (ale dočasný) efekt. Plus jde o oblíbené 2 v 1, kdy by měla pasta bělit a osvěžovat dech. Aplikování není nijak náročné, prostě párkrát denně vezmete kartáček, naplácnete na něj trochu pasty (která je trošku hrubší konzistence) a vyčistíte si zuby. Doporučuje se ještě používat ústní vodu stejné značky, i to jsem zkusil. A výsledek? Po několika týdnech prd. Ani ťuk. Zuby jsem měl pořád neroztomile zažloutlé. Takže jsem musel oželit bisexuální hrátky a na hollywoodský úsměv zapomenout.

+: Cena
+: Praktické balení

-: Minimální nebo spíše žádný účinek


Zubní pasta Rembrandt Plus

Cena: Kč 250,--

Ale se zubními pastami jsem to nevzdal, pořád se mi nechtělo sahat hodně hluboko do kapsy. A tak jsem si pročetl různé diskuse a hledal něco účinnějšího. Docela často byla zmiňována zubní pasta, která je velký hit v USA. A co je hit v USA, musí být přece skvělé, ne (ehm). A tak jsem si objednal zubní pastu Rembrandt Plus. Sice jsem se díky pečlivému studiu dozvěděl, že v ČR je k dostání verze s nižším obsahem peroxidu (0,1 %), ale i ta prý funguje. No, ještě aby ne, za tu cenu. Pasta se používá několikrát denně s tím, že se s ní vyčistí zuby a nevypláchnete si. Není to moc příjemné, protože chuť je docela zvláštní, ale vydržet se to dá. A po pár týdnech používání jsem si určité změny všiml. Ale nebylo to nic výrazného. Odhadem se barva mých tesáků zesvětlita o 0,5 - 1 odstín. A to rozhodně není dost, abych se chlubil hollywoodským úsměvem.

+: Určitý účinek to má
+: Tuba vydrží docela dlouho

-: Zpočátku nepříjemná chuť
-: Nutné dlouhodobější používání


Bělení neperoxidovým gelem a modrým laserovým světlem

Cena: Kč 349,-- až několik tisíc

Bělení modrým laserovým světlem je podle toho, co jsem vykoumal, dnes velmi oblíbenou metodou. A to z prostého důvodu. Za nějakých 30 minut byste měli mít o několik odstínů bělejší zuby. Je to bezbolestné a rychlé. Navíc, i docela levné. Konkurence na trhu je veliká, takže firmy nabízející tyto služby na různých slevových portálech a bělení seženete i za pár stovek. Jedno jsem tedy také vyzkoušel. Procedura je jednoduchá. Na zuby je nanesen gel, pak vás na půl hodiny položí na lehátko, nasadí sexy brýle a s pomocí speciální lampy vám na zuby začnou svítit modrým světlem. Je to bezpečné a naprosto bezbolestné. Slibováno je, že chrup bude až o osm odstínů bělejší už po jednom sezení. A asi to platí, ale jen u hodně zažloutlých zubů. Já jsem je zase neměl tak hrozné, takže výsledek nebyl až tak viditelný a barva se změnila maximálně o 2 odstíny. A přestože to může znít, jako efektivní výsledek, tak jsem byl trošku zklamaný, protože to pořád nebylo ono.

+: Rychlé a bezbolestné
+: Funguje to

-: Výsledek znatelný, ale nevyrazí dech
-: Člověk se u aplikace trošku nudí


Bělící pásky Crest Professional Supreme

Cena: Kč 1 999,--

Protože už jsem byl dost otrávený, jelikož chci všechno rychle, tak jsem pátral po něčem, co už opravdu zabere a zbavím se zubů, které připomínají zrna kukuřice. A narazil jsem na bělící pásky Crest. Na ty je ze všech stran slyšet chvála, ale trošku mě odradila cena. Existuje několik variant, některé jsou levnější, některé dražší, ale pokud člověk sáhne po těch nejúčinnějších, měl by počítat s částkou kolem dvou tisíc za 14ti denní kůru. Naštěstí, být pisálkem má své výhody a eshop www.belicipasky.cz byl tak hodný a nabídl mi jednu sadu Professional Supreme a dokonce i se "spešl" zubní pastou zdarma k otestování. Balení obsahuje 28 pásku, na každý den dva. Jeden širší na horní zuby, druhý užší na spodní zuby. A pokud nemáte chrup jako hlodavec polní čili želva, tak si je můžete rozstřihnout na dvě poloviny a místo jedné kůry budete mít dvě. Bělící pásky jsou dost velké, takže i při rozstřižení na dvě půlky pokryjí zuby dostatečně. Pásky se lepí na zuby jednoduše tak, že je přiložíte, přejedete prsty a vtlačíte do mezer mezi zuby a je to. Doporučuji si před aplikací usušit chrup kapesníkem nebo ručníkem, protože pokud slintáte jako já, tak mohou sklouzávat. A to je vše, pak necháte pásky hodinu denně působit a je to. Dokonce můžete během používání i pít, takže žízní nezemřete. A ještě připomenu, že hodinu před a po aplikaci není vhodné čistit si zuby pastou. Musím ale zmínit, že
Horní jedničky a dvojky jsou keramické, na ty nemají pásky vliv.
Očíhněte okolní a spodní zuby, abyste mohli zhodnotit účinek.
s ohledem na to, že gel na páscích obsahuje slušnou koncentraci peroxidu (ale nebojte, bezpečnou, zuby vám nevypadají), prvních pár dnů nemusí být používání příjemné. Zuby mohou být citlivější a to se mi stalo. První dva dny jsem cítil mírnou bolest. Dalo se to zvládnout, ale příjemné to nebylo. Pak se to ale zlepšilo a zhruba čtvrtý den už bylo vše v pořádku. Jinak ještě pozor, pásky není dobré lepit na dáseň, jednou mi ji pásky lehce spálily (neděste se, jen se na ní objevil světlejší flíček, který asi dvacet minut štípal). A jako u jediné metody byl výsledek viditelný i na fotografii a to neříkám proto, že jsem je dostal zadarmo :)). A za mé obří pysky na obrázku se omlouvám, ne nadarmo jsou označovány jako "dvě peřiny přes pavlač". Výraznější zesvětlení bylo viditelné už zhruba po pěti až šesti dnech a po čtrnácti dnech jsem se dočkal toho, po čem jsem tak toužil - zubů jako perliček.
 
+: Už po pár dnech viditelný účinek
+: Pohodlná aplikace

-: Zpočátku citlivější zuby
-: Cena není úplně lidová

Tak, má cesta za hollywoodským úsměvem je u konce. A s nakonec to dopadlo dobře. Teď už jen zbývá, aby si mě všiml nějaký producent a Brad Pitt má konkurenci. Jinak, opravdu se neděste, kosmetice a dalším podobným tématům se tu nebudeme dál věnovat (takže, pokud se chcete rozčilovat ve stylu, kam to s námi spěje, tak si ušetřete energii :)).

Stalo se vám také někdy, že jste něco zahlédli u celebrity a hrozně to chtěli?

11 komentářů:

  1. Stalo se mi to u Heather Lee a Celeste,chtel bych v ruce mit jejich silikonovy kozy :-) A asi nejen v ruce.

    OdpovědětVymazat
  2. Vtipný je že jste vybrali zrovna chrup Toma, který má horní zuby atypicky posunuté. Většina lidí má v úrovni nosu mezeru mezi předními zuby a on má uprostřed v úrovni nosu pravý přední zub.
    Jen poznatek ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si toho vědom. Dokonce jsem četl článek, kde stomatologové hodnotili jeho chrup a upozorňovali na vady. Ale holt, když se řekne hollywoodský úsměv, často se vybaví člověku zrovna Tom :D.

      Vymazat
  3. Náhodou super článek :D Občas udělat test na nějaký chujoviny oblíbené u filmových hvězd by bylo dobrý, jestli chceš bejt pokusnej králik :D Kukuřice a peřiny mě celkem dostaly :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo mi navrženo, že mám zkusit získat hollywoodský pekáč buchet na břiše, ale do toho nejdu, moc namáhavé :D :D.

      Vymazat
    2. nahodou, ja hlasujem tiez za pekac buchet aj s fotodokumentaciou :-)

      Vymazat
    3. V klidu, já dva chleby nad sebou :D

      Vymazat
    4. Takže mám být nakonec za svůj štrúdl rád? :D. A jaký tvar mají ty bochníky chleba? :D.

      Vymazat
  4. Vtipný článek, jinak "50ti metrů" se píše "50 metrů".

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.