neděle 13. července 2014

Návštěvnost kin: Úsvit planety opic nepřekvapivě ovládl kina. Kolik si odnesl za premiérový víkend?

Úsvit planety opic byl jedinou novinkou v širší distribuci, kterou měli američtí diváci šanci zhlédnout. A do kin jich zamířila spousta. Není divu, jednička je povedená a dvojka je hodnocená také skvěle. Překonalo pokračování premiérové tržby předchozího filmu?


Si pište, první díl startoval s necelými 55 miliony dolarů, noví opičáci se 73 miliony dolarů. Rodí se nám tady hodně zajímavá filmová série, která boduje jak po kvalitativní, tak po finanční stránce a to nejsou dva faktory, které by zase tak často šly ruku v ruce. Celosvětově zatím film posbíral 103,4 milionů dolarů.

Na dvojku klesnuli Transformers: Zánik, kteří se tentokrát museli spokojit s 16,5 miliony dolarů, ale součástky si kvůli tomu rvát nemusí, už stačili posbírat 752,53 milionů dolarů z celého světa. To z nich dělá zatím třetí nejvýdělečnější film ze série, ale jsou v distribuci jen tři týdny a v Asii jsou hodně úspěšní, takže se budou posouvat výše.

Komedie Tammy vyklidila druhou pozici a usídlila se na bronzové příčce. Utržila ale slušných 12,91 milionů dolarů. Dobré na film, který jich stál 20.

Dvojka vedle dvojky

Čtvrté místo bylo vyhrazeno 22 Jump Street, které se podle novinářů také povedlo a diváci nejsou opačného názoru, protože sypou do kas kin slušné částky. Aktuálně je to 6,7 milionů dolarů.

Na svém, pokud jde o umístění, zůstal animák Jak vycvičit draka 2. Tržby byly ale oproti minulému víkendu nižší, konkrétně o 34,6 procent. Mluvíme tu o částce 5,87 milionů dolarů.

Na šestce skončilo sci-fi Earth to Echo, kterému se víkendové tržby zastavily na částce 5,5 milionů dolarů.

Nadějný horor zklamal

Chraň nás od zlého, to je jméno hororu, ve který byly vkládány velké naděje. Ale nevyšlo to a recenzenti zrovna nechválí. A ani zisky nejsou nic moc. 4,7 milionů jsou aktuální zisky z tohoto víkendu.

O něco méně, konkrétně 4,17 milionů si odnáší Zloba - Královna černé magie. Ta je ovšem v žebříčku už sedm týdnů a stačila vydělat skoro 670 milionů dolarů.

Poté, co bylo filmu Love Again od režiséra Once přidáno 764 kin, vyšvihl se z patnáctého místa na deváté a utržil 2,94 milionů dolarů. Na konci je pak životopisný muzikál Jersey Boys.

Animáč, necudná komedie a pokračování úspěšného thrilleru

Příští víkend bude na rozdíl od tohoto v kinech už více možností, pokud jde o novinky. Objeví se tři. Jedním z nich je animáč Letadla 2: Hasiči a záchranáři. I další premiéra je pokračování, ovšem z úplně jiného žánru, jde o thriller Očista: Anarchie. Nakonec tu máme ještě komedii Sex Tape s Cameron Diaz.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.