neděle 15. června 2014

Návštěvnost kin: Jak vycvičit draka 2 se snažilo, ale na 22 Jump Street nestačilo

Od komedie 22 Jump Street se čekalo, že uspěje. Recenze jsou hodně pochvalné a jednička zabodovala slušně. Ovšem, málokdo čekal, že film začne s tak úctyhodnou částkou.

Konkrétně jde o 60 milionů dolarů. Ano, čtete správně, 60 milionů dolarů. To je skoro o 24 milionů více, než s čím začínala jednička. Rozpočet byl 80,6 milionů dolarů, takže už teď se dá prohlásit, že 22 Jump Street jsou finančním a dle novinářů i diváků kvalitativním úspěchem.

Velmi se líbí i pokračování úspěšného animáče Jak vycvičit draka. A také rozhodně nezačalo špatně. První díl odstartoval s necelými 44 miliony dolarů, druhý s kulatými padesáti miliony dolarů. I když se přiznáme, i když my jsme počítali s tím, že to bude o něco lepší. Jednička byla skvělá a dvojku provázejí opravdu kladné ohlasy.

Zlobě - Královně černé magie patří 19 milionů dolarů. Pokud je přičteme ke zbývajícím tržbám, má nová fantasy záležitost s Angelinou Jolie na kontě zatím 436,43 milionů dolarů.

Ve znamení sci-fi

Film Na hraně zítřka, bez ohledu na pozitivní recenze, díru do světa během premiérového víkendu neudělal. A pokud jde o americká kina, tak se na situaci nic moc nemění, ve druhém týdnu získalo zajímavé sci-fi 16,18 milionů dolarů. Zbytek světa zatím přinesl 111 milionů.

Páté místo patří zajímavé romanci Hvězdy nám nepřály. Film za dvanáct milionů tentokrát získal 15,73 milionů dolarů a rychle se blíží k hranici sto milionů, pokud jde o celkové tržby.

X-Men: Budoucí minulost stačili na šesté místo. K tomu bylo potřeba 9,5 milionů dolarů. V žebříčku deseti nejvýdělečnějších filmů už jsou čtvrtý týden a celosvětově si X-Meni přišli na necelých 634 milionů.

Godzilla stále vyřvává

I když nevříská tolik, aby diváci nasypali do kas kin hromadu peněz. O tomto víkendu jich bylo jen 3,2.

Komedie Všechny cesty vedou do hrobu si nevede zrovna skvěle, vypadá to, že trailery slíbily více, než publikum v kině skutečně dostalo (ne, že by to nebyla běžná praxe). 3,08 milionů dolarů.

TOP 10 nejvýdělečnějších filmů uzavírá dvojice komedií a to Sousedi s 2,48 miliony dolarů a Chef s 2,28 miliony.

Muzikál Clinta Eastwooda a pokračování komedie Mysli jako on

Příští víkend se v kinech neobjeví zrovna blockbusterové projekty. Dvojice filmů, které mají svou premiéru, není plná výbuchů a přestřelek. První z novinek je biografický muzikál Clinta Eastwooda Jersey Boys a druhým projektem, který se bude ucházet o přízeň diváků je komedie Mysli jako on 2.

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.