sobota 7. června 2014

Kráska týdne: Emilia Clarke - Matka draků i nová Sarah Connor

Emilia přišla jako blesk z čistého nebe. Nejdříve o ní diváci neměli zrovna velké povědomí, ale pak se objevila ve Hře o trůny jako Daenerys Targaryen a bylo to. Zazářila nová hvězda, kterou si začali zběsile vylepovat geekové celého světa ve svých ložnicích a snili o tom, že se mazlí s ní a jejími třemi dračími "dětmi" pod peřinou.

Děvče se narodilo v Londýně a k divadlu mělo docela blízko, protože její otec pracuje jako zvukař. Není tak divu, že se Emilia začala o hraní zajímat už, když jí byly tři roky, poté, se se jukla na muzikál Show Boat (i na něm pracoval její táta). Později se Clarke vrhla na studium herectví a začala působit na prknech, která znamenají svět. Občas se také mihla v reklamě.

Televizní debut se odehrál v roce 2009 v seriálu Doctors a následoval televizní film stanice SyFy Trias útočí. Ale slávu jí přinesla až hitovka HBO Hra o trůny. A těší se nejen obdivu fanoušků, ale také si jejího výkonu všimnuli profesionálové a obdržela nominaci na prestižní cenu Emmy a získal EWwy Award. Měla ovšem štěstí, původně si postavu měla zahrát Tamzin Merchant (Tudorovci), ale z blíže nespecifikovaných důvodů byla nahrazena právě Emilií (autor knižní předlohy George R.R. Martin, ale potvrdil, že za to nemohl herecký výkon Tamzin, který byl kvalitní. Mimochodem, stačilo jen málo a seriál by se na obrazovku vůbec nedostal. S původním pilotním dílem, který byl natočen na podzim 2009, nebylo HBO vůbec spokojeno. Nakonec přece jen dalo Hře o trůny druhou šanci a došlo k výrazným přetáčkám).

Není šokem, že zájem o herečku rychle vzrostl, takže byla obsazena do role Sarah Connor ve filmu Terminator: Genesis. Netřeba asi připomínat, že její kolegyně ze Hry o trůny Lena Headey si Sarah Connor také zahrála a to v seriálu Terminátor: Příběh Sarah Connorové. Emilia nezapomněla ani na divadlo a nedávno si zahrála na Broadwayi ve hře Snídaně u Tiffanyho

Kromě toho, že Emilia oslnila po herecké stránce, tak nepřekvapivě zaujal i její nevinný vzhled. Například čtenáři serveru Askmen ji zvolili za ženu, po které nejvíce touží. A není divu, nejen, že je roztomilá, ale umí si ze sebe udělat i legraci. Během konkurzu na Hru o trůny klidně předvedla tanec "robota".

Také jste propadli jejímu kukuči?









10 komentářů:

  1. Tak jsem si poprve precetl vasi novou rubriku a koukam, ze Gorilla narazila na nove dno. Snad uz nize ani klesnout nelze.

    Vubec by nevadilo, kdyby si to autor po sobe precetl a ujasnil si nektere rody, jako treba: slavu ji prinesl az hitovka...
    A nebal bych se zvolit jeste "bulvarnejsi" jazyk, kdyz uz, tak at to ma smrnc. Urcite bych pridal i nejake to videjko, jak "experimentovala" na vysoky, at to ma joo grady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě, psát jednou týdně o pohledných herečkách, které ještě navíc nevybíráme jen na základě vzhledu, ale také dle toho, zda jsou ve svém oboru úspěšné a jejich práce je ceněna i kritikou, to je hrozné a každého člověka se špetkou morálky to musí znechutit. Jinak, děkuji za (z vaší strany velmi taktně a nepovýšeně podané) upozornění na chybu. Ano, nebudu skrývat to, že občas něco přehlédnu, protože jsem také jen člověk. A poslední věc, "bulvárnější" jazyk? Jestli vám tohle přijde jako bulvární jazyk, tak to byste se měl vyhýbat asi 90 % článků, které prezentují internetová média. Píši uvolněnějším stylem, protože účelem našich článku je informovat a pobavit, pokud hledáte něco striktně informativního a emocionálně minimálně nebo vůbec zabarveného, zkuste si přečíst kuchařku nebo encyklopedii.

      Vymazat
    2. Mne se tyto clanky celkem libi, nehledam tu zadne narocne cteni. Mam vase stranky docela rad, akorat mi vadi jak tady jednate s lidma v komentarich. Veskerou kritiku si berete osobne a bud komentar smazete, nebo napisete takovouhle obhajobu. Akorat tim odrazujete navstevniky webu.

      Vymazat
    3. Pokud nejsou komentáře vulgární nebo neodkazují na překlep, který už je odstraněn, tak je nemažeme. A dovolím si tvrdit, že s lidmi, kteří komentují jednáme obvykle přátelsky, ale pokud se někdo chová útočně, rázněji se ohradíme, i když stále v rámci slušnosti, byť s mírným sarkasmem, to popírat nebudu :D. A já doufám, že návštěvníky odrazujeme a to od zbytečně útočných komentářů. Pak nebudou nutné rýpavé odpovědi :D.

      Vymazat
  2. nikdo vas to cist nenuti

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem strašně ráda, že ztvárňuje postavu Daenerys. Hodí se k ní. Tamzin Merchant si v té roli nechci ani nemůžu představit. Je mi strašně protivná a příjde mu, že má výraz dě...ky. Ale tím ji samozřejmě nechci urazit. Já jsem ji prostě poprvé viděla právě v Tudorovcích, a tak možná proto na mě tak působí. Ale zpět k Emilii. Díky jejímu hereckému výkonu, patří Daenerys mezi moje oblíbené postavy :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji zase poprvé viděl v Salemu a tam hraje extra nezkaženou slečnu, takže mi to nepřijde :D.

      Vymazat
  4. Ne nepropadl!
    Mé srdce patří jen a jen Ygritte. John Snow je ňouma a stejně se k ní nehodil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak Ygritte jde zase úplně mimo mě, ta se mi nelíbí :D. Alespoň se o ni nebudeme hádat :D.

      Vymazat
  5. Mě u ní akorát strašně nesedí ty bílé vlasy. Na blond Lenu Headey jsem si celkem zvykl, ale Emilia vypadá se svýmý přírodními tmavými vlasy 100x líp. Už se na ni těším v novém Terminátorovi.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.