sobota 31. května 2014

Strážci Galaxie: Kdo namluví legendárního záporáka Thanose a kde ještě ho uvidíme?

Thanos už se divákům představil. Objevil se v potitulkové scéně v Avengers, ale to byla jen ochutnávka toho, co přijde. Marvel s ním má mnohem větší plány.

Není se čemu divit, Thanos je jedním z nejvýraznějších záporů, kteří se kdy na stránkách komiksů od Marvelu objevili. A když si člověk uvědomí, kolik zloduchů Marvel představil, je jasné, že Thanos musí mít něco extra, pokud se mezi nimi prosadil.

Většina z vás už asi ví, že se Thanos objeví ve Strážcích galaxie, ale pravdou je, že opět nepůjde o hlavního záporáka. Sice bude mít více prostoru, než v Avengers, ovšem stále bude spíše šedou eminenci, která bude tahat za nitky ze stínu.

Ústředním protivníkem týmu bude Ronan the Accuser, kterého ztvární Lee Pace. Ale jelikož Thanose také několikrát uvidíme a uslyšíme, tak bylo nutné najít někoho, kdo mu propůjčí své hlasové dispozice. Stejně jako Groot a Rocket bude Thanos kompletně stvořen s pomocí počítačové animace (v Avengers i ho zahrál kaskadér Damion Poitier). Nyní už je jasné, kdo usedne k mikrofonu a nadabuje ho.

Je to Josh Brolin. Ten už má s komiksovými adaptacemi své zkušenosti, zahrál si v ne zrovna povedeném filmu Jonah Hex, ale Strážci Galaxie určitě dopadnou mnohem lépe, než zfilmovaná podoba westernového komiksu od DC. A samozřejmě netřeba připomínat, že si zahrál ve třetím dílu Mužů v černém a brzy se objeví s Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil.

Marvel má ale s Thanosem větší plány. Poté, co nadělá neplechu ve Strážích Galaxie, se s ním setkáme i v Avengers 2 a je s ním počítáno také pro třetí díl. A dá se přepokládat, že jeho role se bude zvětšovat.

A pokud toho o Thanosovi moc nevíte, tak se poprvé objevil v komiksu Iron Man v roce 1973. Narodil se na měsíci Saturnu jménem Titan. Thanos disponuje nadlidskou silou, rychlostí a odolností, dokáže absorbovat kosmickou energii, zvládá telepatii i telekinezi a kromě toho je geniální vědec, ale také výtečný bojovník. Jako dítě neměl násilné sklony, právě naopak, ale postupem času začal být fascinován smrtí a posedlý touhou po moci. A neštítí se skoro ničeho, aby ji získal. Dokonce nechal bombardovat svou rodnou planetu a zabil miliony členů své rasy.

Patří Thanos mezi vaše oblíbené záporáky?

1 komentářů:

  1. Shit. Tak se teda narodil na planetě nebo na měsíci?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.