středa 7. května 2014

Seriálový podzim 2014: Tyhle fujtajbly si objednal FOX s NBC


První nové seriály byly odtajněny.


Málokdy se americkým televizím podaří udržet pod pokličkou objednávky svých nových seriálů chystaných na další televizní sezónu. A letošní rok není výjimkou. Opět jsme se tak pár dní před Upfronts dozvěděli, které seriály už jsou naprostá tutovka. Jako první se letos rozšířilo info z amerického FOXu a NBC. Tak se tedy pojďme podívat na to, co nás v sezóně 2014/2015 určitě nemine a co si o tom myslíme.

FOX

Zatímco včera se dostal na veřejnost první výborný trailer již objednaného Gothamu, dnes asi novinky z FOXu mnoho českých fanoušků nepotěší. Objednána totiž byla dramata Empire a Red Band Society. První jmenovaný je příběh Luciouse Lyona, který se rozhodne vybudovat hip-hopové impérium. Celý příběh pak bude věnován zejména jeho rodině a snaze ochraňovat a dále obohacovat své impérium. 

Svým způsobem pravděpodobně jde o klon Nashvillu. Tady ale bude country nahrazeno hip-hopem. Tak jako tak nás ale čeká jenom další soap opera s nějakým tím černochem s kvérem v ruce. Uvidíme, musíme si počkat na první trailer. Moc zajímavé to ale zatím není.

Red Band Society je remakem španělského originálu Polseres Vermelles o skupině nemocných teenagerů žijících v nemocnici. Seriál má podle všeho vynikat namixováním dramatu s humorem. Ale jelikož půjde o seriál na celoplošné televizi o nemocných teenagerech, čeká nás spíš jenom ždímání slziček a tuna patosu.

NBC

Pokud vás nově objednaná dramata na FOXu příliš nelákají, ještě tu je NBC, která je známá tím, že dává přednost spoustě okrajových žánrů. Ups, tak bohužel! Tato televize si totiž prozatím letos objednala následující tituly: Marry Me, Allegiance, State of Affairs, Unbreakable Kimmy Schmidt a Odyssey.

Marry Me je klasická vztahová komedie o páru, jejíž námět zní přímo otřesně. Annie s Jakem kdysi spojila jejich vzájemná vášeň pro nachos (jo, čtete dobře) a od té doby jsou nerozlučitelní. Jake se nyní chystá po šesti letech požádat Annie o ruku, ale ta mu předtím vmete do tváře jeho neschopnost se poutat. A aby tedy z jejich zasnoubení nebyl bordel, rozhodnou se počkat do té doby, než budou oba připravení.

Allegiance je zase pouhou variací The Americans. Seriál je navíc založen na izraelském seriálu The Gordin Cell. Půjde o příběh mladého Alexe, který zjistí, že jeho rodiče jsou neaktivními agenty KGB. Jenomže teď se Putin (nebo jakýkoli seriálový prezident představující Putina) rozhodl agenty znovu aktivovat, aby spustili operaci, která pošle Ameriku do kolen.

State of Affairs byl od začátku pro NBC jasnou volbou, protože se v něm do televize vrací Katherine Heigl. Katherine si zahraje poradkyni americké prezidentky, která má za úkol filtrovat teroristické, politické a jiné hrozby USA. Takže obšlehnutý a upravený Scandal.

Unbreakable Kimmy Schmidt nás zajímá hlavně kvůli účasti Tiny Fey v roli producentky.

Odyssey
Jediným skutečně zajímavě znějícím seriálem je Odyssey. Toto drama se zaměří na komplikovanou konspiraci, která se dá do pohybu ve chvíli, kdy se nečekaně protnou životy tří osob - politického aktivisty, vojačky a podnikového právníka. Půjde o vysokorozpočtové vyprávění ze tří úhlů pohledů.


Tyto projekty samozřejmě ještě nejsou všechny. Další budou teprve odhaleny.

Zaujal vás některý z těchto objednaných seriálů? U kterého z nich si počkáte alespoň na trailer?  

2 komentářů:

  1. Téma - dobré, autor - příliš zaujatý, až mě článek nebavil vůbec číst, jeho přirovnání jsou trapná, škoda.

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlas.
    Letos to je přímo fujtajbl rok pro nové seriály, tak doufejme, že moc dlouho nevydrží, a příští rok je nahradí lepší témata.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.