sobota 31. května 2014

Kráska týdne: Emily Blunt - Mohla z ní být marvelovská Black Widow, ale ani tak si nevede špatně


Britská kráska nesází jen na oku lahodící vizáž, ale také na herecký talent. Ostatně množství nominací na různé prestižní ceny (například na čtyři Zlaté Glóby) a několik získaných ocenění (Zlatý Glób, BAFTA) dokazují, že nejde o onen typ slečny, který věří, že k úspěchu stačí jen svůdný úsměv a pěkné křivky.

Emily se narodila v roce 1983 do rodiny učitelky (ale také bývalé herečky) a veleúspěšného právníka. A přestože její matka byla umělkyní, tak většina rodiny spíše sázela na politickou kariéru. Emily má mezi předky někoho úspěšných politiků. Ovšem pro slečnu Blunt měl osud připravenou jinou cestu. Během studií si jí všimnul agent, který v ní viděl potenciál. A nepletl se. Herectví očividně bylo tím pravým ořechovým. Navíc ji zbavilo koktání, kterým trpěla od sedmi let.

Emily začala svou kariéru v divadle a to velmi rázně. Získala roli ve hře The Royal Family, kde si zahrála po boku Judi Dench a rozhodně se vedle ní neztratila. Kritici její výkon ocenili a dokonce byla označena za "Nováčka roku".

Jejím filmovým debutem byl projekt Královna bojovnice z roku 2003, ale za její zlomový projekt je označována lesbická romance Moje léto lásky (2004). Po tomto úspěchu následovalo několik zajímavých rolí především v britských projektech.

V roce 2006 ale dostala šanci představit se i americkému publiku a to díky filmu Ďábel nosí Pradu. A přestože si ve filmu zahrály hlavní role Meryl Streep a Anne Hathaway, Emily rozhodně nezůstala v jejich stínu.

O tom svědčí i to, že se jí začaly nabídky jen hrnout, takže v následujících letech jsme ji viděli v hromadě různých filmů, například v Soukromé válce pana Wilsona, Královně Viktorii, Lovu lososů v Jemenu nebo ve sci-fi Looper. A za pár dnů na sebe určitě upoutá pozornost i v dalším vědecko-fantastickém projektu a to Na hraně zítřka, který vypadá na hodně povedenou podívanou.

V tomto roce se pak znovu setká na place s Meryl Streep a to ve filmové verzi muzikálu Into the Woods.

Mimochodem, Emily Blunt byla zvažována jako hlavní kandidátka na roli marvelovské Black Widow. Byla první volbou režiséra Iron Mana 2 Jona Favreaua, ale bohužel kvůli natáčení nepovedené podívané Gulliverovy cesty musela být nahrazena. Roli nakonec získala Scarlett Johansson, která ale také není k zahození.

V osobním životě není Emily žádná divoška. V letech 2005 až 2008 chodila s kanadským zpěvákem Michaelem Bublé. Po jejich rozchodu se dala dohromady s hercem Johnem Krasinskim (Kancl). V roce 2009 se zasnoubili, v následujícím roce se vzali a letos se jim narodila dcera Hazel.

Emily je také šikovná "dohazovačka". Seznámila se svou sestrou Felicity kolegu z Ďábel nosí Prada Stanleye Tucciho a dvojice se nakonec vzala.

Líbí se vám Emily?



















5 komentářů:

  1. Tělo možná ujde, ale jinak to zas taková krása není..

    OdpovědětVymazat
  2. Ma neco do sebe, uzasna byla i ve filmu Spravci osudu.

    OdpovědětVymazat
  3. jako holka prosím o rubriku "krasavec týdne" :) děkuji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem o tom psala, ale bohužel, asi není žádná ženská redaktorka, která by to dělala. Těchhle rubrik "kráska týdne" je všude plno, ale chlapi žádní :D

      Vymazat
    2. Tak schválně, já požádám jednu kolegyni, aby na příští týden jeden článek připravila a uvidíme, jestli bude úspěšný :D.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.