úterý 1. dubna 2014

Top Gear dostane českou verzi! Od televize Nova! APRÍL!



Top Gear je nejdražším a zároveň nejlepším televizním pořadem, který se kdy věnoval automobilovému průmyslu. Od roku 2002 běží na britské BBC jeho upravená verze, která se daleko více zaměřila na humor a tento tah jí vyšel. Do dnešního dne se Top Gear a jeho tři moderátoři Richard Hammond, James May a Jeremy Clarkson těší obrovské popularitě na celém světě, jelikož se jejich pořad vysílá téměř všude. V některých zemích si ale řekli, že by stálo za to vytvořit si vlastní verzi Top Gearu. Stalo se tak například už v Americe a Austrálii. Teď se k těmto zemím přidá Česká republika.


Asi vás to překvapí, ale ze všech televizních stanic u nás se o českou verzi formátu Top Gear ucházela pouze Nova a po dlouhých jednáních a prvotní neochotě BBC svěřit svou značku do rukou komerční televize se nakonec podařilo uzavřít dohodu. Tuto přísně střeženou informaci máme od velice dobrého zdroje, který si ale z pochopitelných důvodů nepřeje být jmenován. A po menším pátrání nám zprávu o českém Top Gearu nezávisle na sobě prozradila další pětice osob blízkých televizi Nova. To, že tedy na podzim vyjede česká mutace nejslavnějšího motoristického magazínu světa, je už na devadesát procent jisté.

A proč jenom na devadesát? Protože hlavní slovo bude mít až právě známá trojka May, Hammond a Clarkson. Ti si dali jedinou podmínku - chtějí nejprve vidět pilotní díl (ten se v tuto chvíli natáčí na přísně utajovaných lokacích v Čechách a na Slovensku). Teprve až poté, co populární moderátoři posoudí kvalitu českého pilotního dílu, dostane Nova zelenou k natočení celé série.

Zatím vše nasvědčuje tomu, že se na pilot všichni tři pánové podívají během své návštěvy České republiky v červnu, kdy zároveň vystoupí v pražské O2 Aréně se svou show Top Gear Live. V podstatě tím zabijí dvě mouchy jednou ranou a nikdo nebude tuto trojku podezřívat z návštěvy Prahy.

Kdo bude moderovat?


Vzhledem k tomu, že už se v tuto chvíli natáčí první challenge v rámci českého Top Gearu, mohl nám náš zdroj prozradit i jména českých moderátorů, kteří od Clarksona, Maye a Hammonda převezmou otěže. I u nás se bude jednat o trojlístek. Asi nikoho nepřekvapí, že hlavní tváří pořadu bude populární moderátor a milovník rychlých vozů Leoš Mareš.

"Jsme rádi, že nám na to Leoš kývnul," prozradil náš zdroj, "Nova se totiž bála, že se po Hlasu vrátí zpátky na Primu. Teď nemá důvod."

Z našeho pohledu je volba Leoše jako moderátora Top Gearu správná. Nejenom, že už seděl v mnoha luxusních autech, ale také dokáže být spontánně vtipný, což je u Top Gearu třeba. Naopak nás překvapil výběr jeho kolegů.

"My jsme chtěli, aby se lidi u našeho Top Gearu bavili. A taky chceme ještě víc posílit povědomí o našich tvářích. Takže jsme Leošovi za kolegy vybrali Petra Rychlého a Dalibora Gondíka," doplňuje náš zdroj.

Zatímco Leoš zaujme Jeremyho úlohu, Petr Rychlý by měl převzít roli Richarda "Křečka" Hammonda. A českým Kapitánem Šnekem se spoustou nezajímavých blábolů a "užitečných rad" bude Dalibor Gondík, který má s udíleným zbytečných rad bohaté zkušenosti z Rad ptáka Loskutáka.

Diváci podle všeho nepřijdou ani o zkušeného závodníka s utajenou identitou. Akorát v Čechách se nebude jmenovat Stig, ale Rychlík.

Těšíte se na český Top Gear? A co říkáte na výběr moderátorů? Trefila se Nova do černého?

TENTO ČLÁNEK JE APRÍL!

Ilustrační foto: BBC, iDnes.cz


8 komentářů:

  1. dobrej apríl, skoro jsem na to skočil

    OdpovědětVymazat
  2. Jáááj ... a já tomu věřil :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Až komentáře mě probudili. Top gear po česku? To by byla kompletní katastrofa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesněji řečeno "Top Gear po novácku", to by teprve byla katastrofa

      Vymazat
  4. Bože, kdybych si nepřečetl komentáře, tak tomu věřím! Velmi povedenej apríl!

    OdpovědětVymazat
  5. Tohle je první apríl na kterej jsem dneska skoro skočil :D Bohužel ne díky kvalitě článku, ale protože v tomhle státě je normální vzít kvalitní značku a zmršit jí :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ten Rychlej s Gondíkem to provalili, i když vzhledem k tomu že je to na nově bych i obsazení jiných šašků z ordinace v jiný den možná i věřil.

    OdpovědětVymazat
  7. Supééér.
    Doufám že zítra zprávu potvrdíte tem nevěřícím Tomášům.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.