úterý 29. dubna 2014

Na plátně/obrazovce šeredky, v reálu krásky: Deset hereček, které se nebojí nechat se "zošklivit"

Je běžné, že armáda maskérů a šikovných osvětlovačů má za úkol udělat vše pro to, aby herečky vypadaly na plátně, co nejlépe. Ale někdy je nutný opak. Jsou role, kdy je žádáno, aby jejich představitelky nevypadaly jako "masturbační materiál" pro nadržené teenagery. Tyhle herečky se neobávaly ukázat v kině/na obrazovce jako šeredky.

Charlize Theron ve filmu Zrůda (2003)

Bývalá modelka Charlize Theron, je jedním z nejvýraznějších a nejčastěji zmiňovaných případů, kdy byla svůdná slečna transformována pro účely filmu ve velmi nepohledné stvoření. Charlize vzala roli sériové vražedkyně Aileen Wuornos velmi vážně a tak přibrala téměř 15 kilo, plus se do práce zapojili maskéři a z pohledné blondýnky se stala děsivá "chlapice". Hádáme, že nebylo snadné získat znovu původní podobu, ale Charlize se to naštěstí povedlo.

Cameron Diaz ve filmu V kůži Johna Malkoviche (1999)

Další bývalá modelka a "křehká" blondýnka, která se neobávala ohrozit svou image sexy krásky, je Cameron Diaz. Jsme zvyklí, že ji na plátně vídáme jako vysokou štíhlou "Barbie" s blond hřívou, ale ve filmu V kůži Johna Malkoviche tomu bylo úplně jinak. Diaz se představila jako ušmudlané rozcuchané cosi. Onu krásku z obálek časopisů, kterou ženy nenávidí a muži chtějí, jsme si tak vybavovali jen velmi těžko.

Uma Thurman ve filmu Batman a Robin (1997)

Na a ve filmu Batman a Robin můžeme najít hromadu nepěkných aspektů a postava ztvárněná Umou Thorman je jednou z nich. V reálu opět bývalá modelka, která se chlubí skvělou postavou, zajímavou tváří a dokonale upravenou vizáží, ve filmu vědkyně/šedá myška, která má na obličeji brýle po dědečkovi, hřeben její vlasy neviděly minimálně dva měsíce a make-up je pro ni sprosté slovo. Ovšem její alterego Poison Ivy, to byla jiná káva. A stejně tak tomu bylo v komedii Moje superbejvalka (2006), kde si opět zahrála ženu dvou tváří. Jedna byla ne zrovna sexy slečna, druhá byla naopak svůdná superhrdinka.

Gwyneth Paltrow ve filmu Těžce zamilován (2001)

Když se do vás zamiluje Tony Stark, tak je jasná jedna věc, musíte vypadat k světu. A Gwyneth rozhodně není žádná šeredka. Ostatně, chodila s jedním z nejvíce sexy mužů světa Bradem Pittem, takže to žádné "koště" není. Přiznáme se, že Gwyneth sice není náš typ (hlavně proto, že vypadá jako někdo, kdo si k obědu dá dvě porce vzduchu a zapije je jedním lokem čisté vody), ale objektivně řečeno je to vcelku pohledná žena. V komedii Těžce zamilován tomu ale bylo jinak, maskéři z ní udělali holku krev a mléko, mléko a mléko a ještě mléko. Jednoduše řečeno se z Gwyneth stala "machňa".

Sandra Bullock ve filmu Slečna drsňák (2000)

Akční komedie Slečna drsňák je hodně svéráznou variací na příběh o Popelce a tak Sandře nezbylo, než se vyprdnout na pleťový krém z kaviáru, návštěvu kosmetičky dvakrát denně a zábaly z placenty a předvedla se jako umaštěná agentka FBI, o které by asi nikdo neprohlásil, že je to "kus". Je pravda, že ani v nedávném hitu Gravitace nevypadla Sandra zrovna k nakousnutí, ale ve Slečně drsňák to bylo ještě horší.

Rooney Mara ve filmu Muži, kteří nenávidí ženy (2011)

V reálu působí tak trošku jako křehká víla, kterou zřejmě odfoukne i trošku silnější poryv větru, ale v remaku švédsko-dánského thrilleru Muži, kteří nenávidí ženy se z Rooney Mary stalo vcelku nepřitažlivé stvoření, které vypadá jako mišmaš punkerky, vyznavačky emo a ústředního zpěváka německé skupiny Tokio Hotel. Možná to někomu přijde svůdné, ale my k nim určitě nepatříme, preferujme Rooney v její "běžné" podobě.

Angelina Jolie ve filmu Narušení (1999)

Má rty, které mají velikost "peřiny přes pavlač", kočičí oči, postavu jako "fík" (tedy, poslední dobou je zbytečně vychrtlá, ale v takovém Tom Raiderovi měla figuru jedna radost) a objevuje se ve většině žebříčků nejkrásnějších žen světa. Ale ani to Angelině Jolie nebrání přijímat i role, ve kterých se nepředstaví zrovna jako vizuálně poutavá bytost. Vlasy barvy "počůrané slámy", kruhy pod očima, které sahaly až k bradě a pár dalších nelichotivých vzhledových aspektů, tak se představila v dramatu Narušení. Ovšem, její herecký výkon byl natolik působivý, že na její vizáž člověk rychle zapomněl.

Gwendoline Christie v seriálu Hra o trůny (2011)

Je zhruba o dvě hlavy větší než většina mužů, jakékoliv známky ženskosti skrývá pod brněním nebo neforemnými šaty, vlasy má ulíznuté ve stylu Hannibala Lectera, postava Brienne z Hry o trůny není určitě klasickou kráskou, které by muži padali k nohám (možná padají, ale spíše proto, že je probodne mečem). V reálu ale není Gwendoline určitě žádnou šeredkou, vlastně jsme byli docela překvapení, když jsme viděli její fotografie z "civilu" (ano, ano, víme, že herečky mají své stylisty atd. atd.).

Mayim Bialik v seriálu Teorie velkého třesku (2007)

Stejně jako v případě u Gwendoline, i u Mayim jsme byli zaskočení tím, že v reálu to s ní není vůbec špatné. Obvykle se pozná, že daná herečka je sice ve filmu/seriálu ošklivka, ale skutečnost je jiná, ovšem u Mayim jsme si říkali, že to ve skutečnosti asi také nebude žádná sláva. Ale pravda je někde jinde. Možná to není úplně typická "kočka", ale když chce, tak umí vypadat k světu. V Teorii velkého třesku se předvádí v asexuální svetrech, s velkými brýlemi a "ulíznutým hárem", ale pokud se juknete na fotky z různých akcí, tak vás určitě překvapí, že je to holka jako lusk.

Taryl Manning v seriálu Orange Is the New Black (2013)

Taryl sice v seriálu Orange Is the New Black nevypadá nic moc, ale určitě byste jí to neřekli do očí. Nemuselo by to pro vás dopadnout dobře, herečka má totiž bohaté zkušenosti s bojovými uměními. A kromě toho, i ona je v reálu roztomilou slečnou, která ví, jak vypadat sexy. V seriálu ovšem hraje na drogách závislou vězenkyni a ty mají obvykle jiné starosti, než dokonalý vzhled.

Která herečka vás překvapila tím, jak vypadá ve filmu/seriálu a v reálu?

2 komentářů:

  1. Pokud bych si z těchto uvedených měl vybrat z těch "zošklivených", tak jednoznačně Rooney Mara..tak vypadá stále sexy :)

    OdpovědětVymazat
  2. nektere vypdaju hrozne aj tak treba angelina takova vychrtla zdechlina hnus ale to vecina z tech kravek

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.