pátek 4. dubna 2014

Gotham: Vše, o seriálu o mladém Gordonovi, pubertálním Wayneovi, Catwoman a dalších ikonických postavách + nové plakáty

 
Nolanova opěvovaná trilogie o Batmanovi sice skončila, ale "Netopýřího muže" budeme v blízké budoucnosti vídat i nadále. Ve filmu Batman vs. Superman se dočkáme Bruce Waynea, kterému propůjčí tvář Ben Affleck a Gotham navštívíme díky stanici Fox, která chystá stejnojmenný seriál. Ten se ale nezaměří primárně na Batmana, ale na detektiva Gordona, když byl ještě čiperný mladík. Dali jsme dohromady všechny dostupné informace o projektu, který chce ovládnout televizní obrazovky.

Detektiv James Gordon
Hrdinům od komiksové společnosti DC se na obrazovkách vede dobře. Aktuálně například boduje Arrow a tak si Fox řekl, že by také měl rád ve svém vysílacím schématu nějakou ikonickou postavu z Batmanovského universa. Ovšem překvapivě nezacílil jen na Bruce Waynea, ale v jeho hledáčku skončil někdo jiný a to komisař Gordon. Respektive detektiv Gordon, protože seriál bude časově filmovým dobrodružstvím předcházet a Gordon, kterého ztvární šikula Ben McKenzie, bude ještě mladý jinoch.

Duchovním otcem seriálu je Bruno Heller, který na obrazovky vyslal už několik velmi úspěšných projektů. Ať už je řeč o skvostné historické podívané Řím nebo oblíbené detektivce Mentalista. Režii pilotní epizody, která je naplánována na televizní sezónu 2014/2015, zajistí Danny Cannon, který se postará i produkci. Cannon režíroval první epizodu seriálu Alcatraz, který na obrazovkách dlouho nevydržel, ale také dohlédl na několik dílu naší oblíbené a kritiky velmi dobře přijaté Nikity.

Harvey Bullock
Původně se počítalo s tím, že se Gotham zaměří hlavně a především na zmíněného Gordona, který bude zelenáčem v policejním sboru. Jeho prvním případem, který bude řešit společně se svým novým kolegou Harvey Bullockem (Donal Logue), je vražda prominentní dvojice Marthy a Thomase Wayneových.

Ovšem, postupem času (dovolíme si hádat, že Fox na tvůrce trošku zatlačil) se směřování série trošku změnilo. Gordon zůstává hlavní postavou, ale hodně pozornosti bude také věnováno (překvapení) mladému Bruceovi (David Mazouz) a "zrodu" několika ikonických záporáků. Už se ví, že to bude Joker, Penguin (Robin Taylor), Two-Face, Riddler (Cory Michael Smith) nebo Catwoman (Camren Bicondova).

Selina Kyle/Catwoman
Další postavy, které uvidíme, jsou samozřejmě komorník Wayneů Alfred Pennyworth (Sean Pertwee), kapitánka policie v Gothamu Sarah Essen (Zabryna Guevara), která se velmi zdatně zvládá pohybovat na rozhraní světa, ve kterém se potkává policejní práce a politika. Dále se pak dočkáme Barbary Kean (Erin Richards), manželky Gordona, která působí jako lékařka a stojí za svým mužem, ať se děje cokoliv. Jada Pinkett Smith pak ztvární kriminálnici Fish Mooney. Fish je bezcitnou šéfkou gangu s téměř nadlidsky vyvinutými smysly.

Tvůrci prohlásili, že Gotham nebude navazovat na dosavadní filmové projekty z universa DC, což asi může někoho zklamat, ale nám to až tak nevadí. Nejsme vůbec proti, aby si Gotham vybudoval vlastní svět. Marvel na to sice jde jinou cestou a je fajn vidět postavy z filmů na televizní obrazovce, ale my to klidně oželíme.

Alfred Pennyworth
Seriál zatím vypadá velmi lákavě. Obsazení je fajn (byť jsou samozřejmě k některým jménům výhrady ze strany fanoušků předlohy, ale to se dalo čekat), tvůrčí tým se chlubí pár zkušenými filmaři a dočkáme se několika kultovních postav. Začínáme být hodně zvědaví, co se z toho vyklube.

Jak myslíte, že to dopadne? Těšíte se nebo máte větší než malé obavy?

Penguin





2 komentářů:

  1. Ja se tesim moc,mohlo by to mit i takovou podobnou atmosferu jakou ma treba i Sin city. Uvidime. Kazdopadne jako maly sem zral serial s Batmanem,ted jeho filmy v kinech a ted se tesim na hrany serial ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já nevím, ale mě ty promo fotky vůbec nepřesvědčily. Jako největší fail považuji Catwoman, spíš mi připomíná nějakou postavu z minulého století z Nekonečného příběhu...

    Marvel vše zvládá a dokáže efektivně propojovat seriál s filmem. DC v tom stále tápe, a i když se na obrazovkách prohání velice dobrý seriál Arrow, tak stále tu nemáme žádné propojení a nechápu, proč tento seriál aspoň s NĚČÍM není propojen. Takhle bude vytvářet akorát zmatek a my uvidíme nadesetkrát jinak a stále stejně, jak Bruce přišel o své rodiče, až to bude nudit...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.