neděle 26. ledna 2014

X factor vs Hlas Česko Slovenska: Kolik berou moderátoři?

Souboj dvou talentových pěveckých soutěží se rychle blíží. Zatímco X factor ještě stále čeká na zveřejnění jmen porotců a Hlas Česko Slovenska je už odtajnil, moderátoři už by měli být jasní. Hlas bude moderovat dvojice Leoš Mareš a Tina a X factor Pyco (i když je asi pořád teoretická možnost, že k němu přibude i český moderátor). Kolik si moderátoři vydělají?

Leoš Mareš se už před nedávnem v rozhovoru pro Super.cz pochválil, že dostane 5 milionů. To je na trhu vysoká cena. Míval sice údajně za SuperStar i víc, ale to bylo v době, kdy byl hlavní hvězdou Novy. Leošův honorář tak pravděpodobně je vyšší, než mají někteří z porotců a na Nově ho asi moc nepochválili za to, že se pochlubil. Honorář Tiny známý není, ale zřejmě se tak vysoko nepohybuje.


Související: X factor: Kdy začne natáčení a uhodnete, kdo usedne v porotě?

Známý oficiálně není ani honorář Pyca. Pyco měl podle informací z JOJ brát za Česko Slovensko má talent někde kolem 30 - 50 000 euro za sérii, tudíž to nejspíš bylo 40 000. Pycova hodnota na trhu se v tuto chvíli ale zvedla - na Slovensku vpodstatě není nikdo, kdo by mohl zaujmout jeho pozici a X factor moderovat. Pyco je díky čtyřem letem moderování ČSMT hvězdou na obou stranách hranice, má největší zkušenosti z tohoto druhu projektů (3x SuperStar, 2x Eurovize, 3x Let's Dance a 4x Talent) a dá se tudíž počítat s tím, že od JOJ dostal tentokrát minimálně 50 000 euro /cca 1 350 000 Kč/.

15 komentářů:

  1. Proc misto tehle kravin neni navstevnost kin?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám pocit, že s novým vzhledem Gorilly přišel i nový styl článků. Z většiny článků je cítit něco, co dřív z ničeho cítit nebylo (neumím to pojmenovat tak se o to nebudu ani pokoušet) a naopak jim zase chybí něco co mívaly články dřív, větší osobitost, menší naučenost, články co by mě zvedly ze židle a měl jsem chuť autora tou židlí přetáhnout (i to k tomu patří) atp.
      K tomu celkem, nevím proč, zmizely články jako třeba pravidelný přehled týdenní sledovanosti amerických seriálů. Naopak přibylo obrovské kvantum článků typu 5 nejlepších, 10 nejhorších, 2 nejočekávanější, a články jen informačního charakteru, která má každý zpravodajský server...
      Možná jsem někde přehlédnul článek, který vše říkal, zdůvodňoval a hájil, ale Gorilla už není co bývala. Chodím sem dál, ale dřív jsem si tu připadal jak doma, teď si připadám jak na návštěvě u neoblíbené tety, což mě mrzí.
      Díky za lidskou reakci redakce.

      Vymazat
    2. Tu sledovanost jsem už tuším vysvětloval i na našem Facebooku. Je to z toho důvodu, že jsem poslední dobou nestíhal a s přechodem do nového systému jsem dostal šanci začít s čistým štítem. Nechtěl jsem znovu zavádět rubriky, na které jsem sám a nemohu je bohužel v současnosti kvůli nabitému pracovnímu i školnímu rozvrhu každý týden sepisovat. I když se to nezdá, je to obrovský žrout času a s přibývajícím věkem a blížícím se koncem studia musím chtě nechtě změnit svoje priority - pracovní i osobní.

      Co se týče těch přehledů a recenzí, to je podle mě naopak krok správným směrem a vůbec se mi to nezdá jako něco, co je všude ve stejném znění k nalezení. Na staré Gorille jsme publikovali daleko více převzatých informací ze zahraničí, o kterých dneska píšou všichni stejně.

      Vymazat
    3. Tak mně jde spíš o to, že mi od nového vzhledu přijdou všechny články co tu čtu takové jak neosobní a strojové. Dřív to byl samý vlastní názor, až měl někdy člověk chuť se poslat autorovi mailem a teď mě to vše nechává jaksi chladný.
      Je to divné, ale štve mě, že mě to tu už neštve :-D

      Vymazat
  2. Pokud takovy pocit mas, pak nas to mrzi, ale je to presne naopak. Odbourali jsme clanky informacniho charakteru, ktere najdes jinde a posislily recenze, analyzy, informace a zebricky - unikatni veci, ktere jinde v teto podobe nenajdes. A piseme porad stejne, jsme stejni lide, stejny styl. Informaci kdo co kdy kde s kym jsme presunuli jen do sloupku vpravo kde jsou strucne. Sledovanost tv odpadla uz driv, to ti vysvetli asi Honza Liska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nějaký odkaz (klidně i US) kde ta data (sledovanost seriálů USA) jsou nějak úhledně psána? O:-)

      Vymazat
  3. A navstevnost kin teda najdu kde?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každou neděli se ve sloupci Novinky objevuje stručné info o tom, kdo ovládl americká kina a odkaz na kompletní žebříček.

      Vymazat
    2. Ok.Diky.Ja si,ale Gorillou kratim cas v mobilu na cestach(na tablet fakt nemam naladu)ale na mobilu se mi zadnej sloupec neobjevuje.

      Vymazat
    3. Aha, ale měl jsem informace, že by měla být v pořádku i mobilní verze. Zkusíme zjistit, co a jak.

      Vymazat
  4. No, je pravda, že nová Gorilla mě už tolik nebaví, sorry, ale osobitost je v troubě. Ještě se sem občas chodím dívat, ale už to není ono.
    Taky jsem tu hledala nějakou diskuzi, místo, kam bych mohla napsat svůj názor o nové Gorille, ale nenašla. Tak aspoň sem. :-) Diskuze už taky nejsou, co bývaly.
    Ale nevadí, jedni čtenáři odejdou, jiní zase příjdou, tak to prostě chodí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je opravdu zvláštní, mě naopak na původní Gorille už trošku omrzelo hlavně přebírat informace ze zahraničních zdrojů, bylo to pro mě nezáživné a nudné :)). Na nové píši osobitější články, ve kterých mám mnohem větší šanci vyjádřit svůj postoj, což mě baví, tak mě překvapuje, že někdo má dojem, že se ztrácí osobitost :)). Ale tak co člověk, to názor :)).

      Vymazat
    2. Přesně tak! S tím určitě souhlasím, nicméně bleskovky ocení hodně lidí, ne každý čte v angličtině.
      Já osobně asi nejvíc postrádám týdenní přehled sledovanosti seriálů přehledně na jedné stránce s krátkou vysvětlivkou. Sleduju to i jinde, jenže to bývá po dnech, není to tak přehledné. V tomhle jste byli jedineční... například. :))

      Vymazat
    3. Pan Liška je mladý hoch, který se ještě musí naučit zkombinovat práci a školu :D. Já už se to za své dlouhé roky svého života naučil :D (sice skoro nespím, ale co už :D :D). Třeba se k nim někdy vrátí, ale slíbit to nemůžu :D.

      Vymazat
  5. Mobilní verze opravdu ten pravý sloupec nemá, právě proto že je optimalizovaná pro mobily (tak to má víc webů, nejenom my), ale mělo by se dát přepnout do klasické webové verze. Co se týče přehledů sledovanosti, máte na mysli přehled americké sledovanosti seriálů nebo české? Ono je to opravdu pracné a Honza Liška prostě nemá čas - teď pomáhá tvořit druhou řadu Hlasu Česko Slovenska (nevděčník), zatímco já musím dřít na X factoru, takže toho času máme málo. Ale jakmile se najde někdo, kdo by se toho chopil, tak i já osobně bych přehled sledovanosti uvítal. Kdyžtak pište do mailu /kontakty dole/

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.