neděle 26. ledna 2014

Recenze: Máme rádi Česko 2: Zlepšila se druhá řada?


Máme rádi Česko je zpět. Dočkali jsme se nějakých změn, nebo se jede podle stejného, okoukaného mustru?
Televizní zábavná show jménem Máme rádi Česko bylo v loňském roce nasazena proti show SuperStar 2013 a docela jí i zatopila. Proto televize Prima i letos sáhla po nových dílech, které tentokrát nasadila na sobotní večer, jenž je už dlouhou dobu doménou České televize. Je nová série Máme rádi Česko dostatečně zábavná na to, aby mohla konkurovat zábavě na ČT?


S novým kapitánem je hej!

Nejvýraznější změnou v primáckém zábavném formátu je výměna kapitánů. Za Lou Fanánka Hagena přišel Martin Dejdar a hned na první dobrou zanechal velice dobrý dojem. Společně s Jakubem Prachařem působí jako správní oponenti, kteří chtějí trumfovat toho druhého za každou cenu. Martinovo bleskurychlé stisknutí tlačítka i přes neznalost odpovědi bylo v konečném důsledku úderně vtipné, a tak by to také mělo vypadat. V prvním ročníku mi větší kapitánské soupeření chybělo.

Martin Dejdar všeobecně svou úlohu splnil na jedničku a působil daleko živěji a vtipněji, než tomu bylo u Fanánka. Jakub Prachař pak zůstal ve své roli mírně zasněného školáka myslícího bůh ví na co. Největší Jakubovou zbraní ale není nějaká naučená póza, on je nejvtipnější ve chvílích, kdy se chová naprosto přirozeně. Výběr kapitánů tedy letos proběhl na jedničku.

Větší nadšení, milé celebrity

O něco horší už to je u členů obou týmů. Víceméně až na duo Těžkej Pokondr nebyl v obou týmech nikdo, kdo by dokázal sám tvořit vtipné situace a zábavně konfrontovat druhý tým. To dokázali jen pánové kapitání a Těžcí Pokondři, i když občas měla světlé chvilky i Monika Absolonová. Ostatní celebrity byly jen do počtu. Obzvláště Markéta Konvičková a Janek Ledecký. Markéta vypadala, jako by propařila noc a vzbudila se dezorientovaná a s kocovinou ve studiu těsně před natáčením a Janek zase jako by už počítal peníze, které za pár hodin účinkování v pořadu vydělal.

Verdikt

Prima má nakonec docela slušně nakročeno k dobrému zábavnému sobotnímu večeru. Jen to chce větší důslednost na place při práci s hosty, které režisér Michael Čech pouští do jednotlivých týmů. Kapitáni a jejich hraná "nevraživost" baví, moderátor Libor Bouček se díky vtipným a rychlým reakcím do formátu hodí, ale pochybuji, že se televizní diváci budou bavit pohledem na znuděné obličeje polozapomenutých telebrit, kterým ten tučný honorář nestojí ani za to, aby se snažily bavit. Samotný princip formátu (celebrity, kvízy o filmech a známých písničkách, zpívání) je totiž na sobotu jako stvořený, jen to chce možná pevnější ruku produkčního týmu a snažit se trochu tu zábavu vyburcovat.

Hodnocení: 7/10

Sledovali jste první díl nového ročníku Máme rádi Česko? Jak se vám líbil nový kapitán Martin Dejdar? A  myslíte si, že je tento pořad na sobotní večer ideální, nebo byste ho nasadili jindy? 

1 komentářů:

  1. Mně se ten pořad vždycky líbil. Ano, je to taková zábavně-vzdělávací show ala sobotní ČT, ale narozdíl od ČT dělaná moderněji, zábavněji, živěji. Zabité formáty typu Hodina pravdy, Star Dance a Zázraky přírody jsou učebnicovou ukázkou důchodcovského hnusu. MRČ má skvělého moderátora, perfektní studio, živé publikum a zajímavý námět. Osobně mám radši Fanánka než Dejdara (i když jeho hudba je odpad odpadů), poněvadž je přímější a vtipnější. Dejdar strašně vyměkl, je to takovej hodnej strejda. Ale do pořadu se hodí. Problém mám jen s tou kapelou ala vesnická zábava. Pokud bych měl v sobotu volit mezi ultranudnými a zpackanými pořady ČT a dobře dělaným Českem, tak volím Primu. Ale jelikož je v sobotu večer v obývačcích převaha starších diváků, ČT moc dobře ví, proč všechno dělá tak strašně nudně a nezáživně.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.