pátek 31. ledna 2014

X factor a Hlas ČeskoSlovenska: Čeká nás přímý střet?

Na jaře nás čeká souboj dvou velkých talentových show. Prima a JOJ postaví X factor proti Hlasu Česko Slovenska. To je jistota téměř nezvratná. Jak to ale bude s nasazením v programu. Čeká nás přímý head to head souboj, jako tomu bylo v případě Talentmánie a Česko Slovensko má talent? První informace už se šíří éterem.

Nic samozřejmě ještě není jisté, ale protože obě televize už musí prodávat pořady klientům prostřednictvím svých obchodních oddělení a reklamních agentur, leccos už se šeptá a my to jako vždy víme.


Je v podstatě jisté, že X factor nasadí JOJ a tudíž i Prima v neděli. JOJ potřebuje po skončení Talentu držet svůj nedělní slot silný, Prima také. Ta to ale současně bude mít těžké, protože na Nově v neděli běží velmi úspěšní a téměř neporazitelní Doktoři z Počátků. Čím se současně dostáváme ke klíčové otázce. Nasadí Nova s Markízou Hlas Česko Slovenska proti X factoru?

Související: Pět otázek pro český televizní trh v roce 2014

Logická úvaha říká, že kdyby to na Nově udělali, byli by blázni. Mají jistých 1,7 milionu diváků týdně. Tolik Hlas Česko Slovenska nikdy neměl a v konkurenci z X factorem, který cílí na stejnou skupinu diváků by ani tolik mít nemohl. Na první pohled je tedy pro Novu s Markízou jasná volba dát Hlas v jiný den.

Je tu ale ještě druhá možnost. Doktoři z Počátků jsou tak úspěšní, že se velmi nabízí, aby Nova začala jejich dílů vyrábět víc a nasadila je v pondělí a ve středu proti seriálům Primy a České televize - tedy 2x týdně. Bylo by to velké riziko, ale kdyby vyšlo, Nova by čtyři dny v týdnu měla téměř jisté vítězství. A to by jí stálo za úvahu, protože momentálně dostává od ČT pořádný výklep.

Související:  Které reality a talentové show bychom rádi viděli na českých obrazovkách?

Je tu ale ještě faktor Markíza. Ta nedávno zrušila svoji dlouholetou jistotu - Modré z neba. Díra v programové nabídce na středu je to velká a je potřeba ji rychle zalepit. Středy potřebuje posílit i Nova a znamenalo by to pro ni navíc to, že by si Doktory z Počátků mohla ponechat v neděli a válcovat tak X factor - kterému zcela jistě starší publikum přednost nedá. Toto je podle nás nejpravděpodobnější scénář. Nova navíc v rámci skupiny CME hraje prim, Markíza v tomto případě hraje druhé housle, takže se zdá, že přímé srovnání X factoru a Primy nás velmi pravděpodobně mine.

Podle našich informací je navíc tato varianta jistá v tuto chvíli na 75%, jediné co by se mohlo stát je, že Nova s Markízou zamlží a odstartují nečekaně v jiném termínu a v jiný den, než plánují.  To ale není příliš pravděpodobné.Takže - Hlas ve středu, X factor v neděli .

Zítra vám prozradíme nejpravděpodobnější variantu toho, jak hodlá Nova s Markízou vyřešit pět porotců místo čtyř.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.