pátek 31. ledna 2014

Batman vs. Superman: Pokračování Muže z oceli našlo představitele Lexe Luthora i Batmanova mentora Alfreda

A nutno poznamenat, že jde o poměrně překvapivá jména. My se bez mučení přiznáme, že jsme takový castingový tah nečekali.

O tom, že se v pokračování Muže z oceli objeví Lex Luthor se spekuluje už dlouho. A padala i různá jména, kdo by si ho mohl zahrát. Pro příklad se mluvilo o hvězdě Perníkového táty Bryanovi Cranstonovi či Marku Strongovi z Kick-Ass  a pár dalších kandidátech (obvykle takových, kteří si kvůli svým rolím oholili hlavu, případně přišli o vlasy přirozenou cestou).

Ale nakonec byl vybrán někdo hodně vlasatý a také docela mladý. Je to Jesse Eisenberg, třicetiletý kudrnáč, který se proslavil filmy Zombieland nebo The Social Network. Upřímně je to hodně nečekaná volba. Při pohledu na Jesseho Lexe rozhodně nevidíme, ale to automaticky neznamená, že je to sáhnutí vedle. Herec je to šikovný a režisér Zack Snyder si je jistý, že jde o dobrý tah:

"Lex Luthor je často označován za nejvíce neblaze proslulého protivníka Supermana, jeho nelichotivá pověst ho předchází už od roku 1940. Co je na Lexovi skvělé je, že překračuje hranice typického stereotypního podlého záporáka. Je komplikovanou a sofistikovanou postavou, jejíž intelekt, bohatství a postavení z něj dělají jednoho z mála smrtelníků, kteří mohou čelit neuvěřitelné síle Supermana. Obsazení Jesseho nám dovoluje prozkoumat tuto zajímavou dynamiku a zamířit s touto postavou zajímavým směrem."

Absolutně nemáme pochyby o tom, že je Jesse skvělý herec, viděli jsme The Social Network, ale budeme si na něj muset chvíli zvykat. Už jen to, že je tak mladý, je trošku nezvyk, ovšem seriál Smallville ukázal, že "cucácká" verze Luthora může fungovat, tak proč ne. Ovšem přestože se Henry Cavill, představitel Supermana, narodil ve stejném roce jako Jesse, vypadá proti němu mnohem vyspěleji. To by mohlo někomu vadit.

Zajímavá (a rozhodně ne tak sporná) je i druhá castingová novinka. Byl nalezen i představitel věrného komorníka rodiny Wayneů Alfreda. A je to opravdu milé překvapení. Nezahraje si ho nikdo jiný než Jeremy Irons a v tomto případě si naopak dokážeme živě představit Jeremyho jako Batmanova (Ben Affleck) pobočníka.

Samozřejmě si volbu pochvaluje i Snyder: "Jak je všichni ví, Alfred je přítel, kterému Bruce Wayne nejvíce věří, je jeho spojencem i mentorem, vznešeným ochráncem i otcovskou postavou. Je velmi kritickým prvkem ve složité infrastruktuře, která umožnila Bruceovi Wayneovi stát se Batmanem. Je velkou ctí získat tak zkušeného a talentovaného herce jakým je Jeremy pro tak důležitou roli, jakou je muž, který radí a vede někoho tak rezervovaného a nepřístupného jako je Bruce Wayne."

Co vy na to, vyklube se z Jesseho vhodný představitel Lexe Luthora a máte z obsazení Jeremy také takovou radost jako my?

5 komentářů:

  1. Třeba Jesse překvapí stejně jako Heath Ledger. Jemu taky málokdo věřil, že Jokera zvládne.

    OdpovědětVymazat
  2. Já vám nějak nevím. Možná to zní i zajímavě, ale kdykoli se řekne Bruce Wayne a Alfréd, představím si duo Bale a Caine a cokoli jiného mi přijde, že to prostě nepasuje (ty dva to prostě zahráli fakt přesvědčivě). Osobně si myslím, že to všechno dění okolo Batmana přichází moc brzo po skončení Nolanovi netopýří trilogie... Naopak u Supermana změnu vítám, tam to potřebuje v rámci nastoleného trendu prvním filmem neotřelé nápady (a pokusy), které snad vyjdou :-)

    OdpovědětVymazat
  3. jestli lidi nadávali na Afflecka tak co řeknou na Eisenberga? Irons budiž...ale Eisenberg vůbec

    OdpovědětVymazat
  4. Affleck = hrůza, takže nějakej Eisenberg už je mi úplně volnej...

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem zvedavej na Afflecka i na Eisenbergra...Ledgerovi lide take neduverovali, podepisovali petice a jak byl "famozni". Snyder je dobry reziser, vedel co dela a vi co dela. Affleck neni spatny herec tak proc ne, jako tajemneho schyzofreniho milionare si ho umim predstavit. A Irons je hodne dobra volba...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.