neděle 26. ledna 2014

Avengers: Age of Ultron - Joss Whedon se inspiroval u Kmotra 2

Přípravy komiksové pecky Avengers: Age of Ultron jsou v plném proudu a režisér Joss Whedon má jasnou vizi toho, kterým směrem by se měl film ubírat. Jako inspirace mu posloužil legendární Kmotr 2.

Samozřejmě, že Whedon nechce udělat z Avengers gangsterku, ale oscarový snímek Francise Forda Coppoly je pro něj něco jako vzor. Především v tom, jak bude navazovat na další filmy od Marvelu.

Whedon nebude ignorovat existenci Captain America: Návrat prvního Avengera, Iron Mana 3 nebo Thora: Temný svět, události, které se v nich odehrály se v Age of Ultron nějakým způsobem projeví, ale Whedon také počítá s tím, že někteří diváci zmíněné projekty neviděli a dokonce chce natočit titul, který osloví i publikum, které nezná ani první Avengers.

Shrnuto, ti, kteří vyjmenované snímky viděli, zaznamenají, že to, co se v nich odehrálo má na dění vliv, ale ti, kteří si stěží pamatují, kdo je Tony Stark, nebudou u sledování Age of Ultron ztraceni a film si také užijí. Whedon nehodlá "otrocky" navazovat, k čemuž ho inspiroval právě Kmotr 2.

Není to vůbec špatný přístup. Někdo se asi bude vztekat, že dvojka přímo nenavazuje na jedničku, ale my nepatříme k těm, kteří by nepřežili, že Avengers: Age of Ultron budou fungovat jako samostatný projekt. Je sice pravda, že pochybujeme, že v kinech narazíme na větší množství lidí, kteří neviděli první díl a většina diváků si asi jako "povinnou" přípravu dopřeje minimálně jedno jeho zhlédnutí než usedne před stříbrné plátno s pořádnou porcí popcornu a půl litrem přeslazené koly, ale pokud Whedon dodrží to, že fanoušci předchozích projektů zachytí mírné či výraznější odkazy, ale současně si film užijí i "marvelovští panicové", pak proč ne.

Mimochodem, natáčení začne v březnu tohoto roku a to docela blízko od nás. Konkrétně ve slunné Itálii a to v pevnosti Bard a v provincii Valle d´Aosta (plus několika dalších italských lokacích). Pokud tak chcete šmírovat Scarlett Johansson v černém kombinéze, můžete zkusit štěstí, máme to, co byste kamenem dohodili. Ale asi to nebude snadné, počítá se s tím, že štáb bude složen ze zhruba 1 500 lidí, takže by si vás stejně určitě někdo všimnul.

Myslíte, že Whedon zvolil správný postup nebo byste preferovali, aby dvojka více navazovala na ostatní filmy z marvelovského universa?

1 komentářů:

  1. Ja jsem spis pro větší návaznost filmů. Všechny fáze brát jako jeden velký celek. Ale spokojím se i s tímto přístupem.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.