pátek 27. prosince 2013

Batman vs. Superman: Co si myslí Lynda Carter o tom, že Gal Gadot ztvární Wonder Woman?

Není to dlouho, co bylo oznámeno, že v Batman vs. Superman uvidíme i nejznámějších ženskou komiksovou podstavu od DC a to princeznu Dianu, která proslula pod pseudonymem Wonder Woman. Ta se na plátna snaží prodrat už dlouho a konečně se to podařilo. Objeví se v pokračování Muže z oceli a svou tvář jí propůjčí Gal Gadot ze série Rychle a zběsile.

Tento krok se ale nesetkal s úplně nadšenými reakcemi (pořád ale nebyly tak intenzivní jako potom, co se svět dozvěděl, že Batmana ztvární Ben Affleck). Hlavní výtky směřovaly k fyzickým proporcím Gal Gadot. Bylo upozorňováno na to, že nemá dostatek svaloviny (což se ale dá "snadno" napravit) a také to, že její ženské křivky nejsou tak ženská, jak je potřeba (to je pravda, nechceme být zlí, ale podobný hrudník jako Gal Gadot mají pubertální kluci).


Lynda Carter
A co si o Gal Gadot jako Wonder Woman, ale také obecně o postavě myslí Lynda Carter, která si ji zahrála v seriálové podobě (1975 - 1979)?

"Existuje tu faktor identifikace s postavou. Není typickou superhrdinkou. Není to ani tak o jejich superschopnostech, jako o její etice. Vždy jsem na ni nahlížela jako na osobu, která bojuje za to, co je správné. Všichni víme, co je s dnešním světem špatně, takže možná nastala doba, kdy ji potřebujeme."

Nepřipadá Lyndě zvláštní, že se Wonder Woman ujme jiná herečka?

"Nepřijde. Už je to dlouho. Záleží mi více na tom, aby postava pokračovala, než na tom, abych si ji nechala pro sebe. Doufám, že se u toho skvěle pobaví."

Stejně tak nemá Lynda problém s tím, že Wonder Woman nebude jediným superhrdinou ve filmu:

"Možná je to tak lepší. Nebude muset táhnout celý film. To ubere na tlaku. Přeji jí to nejlepší. Jsem hlavně ráda, že ji znovu uvidíme. A možná se dočká znovu vlastního seriálu."

Uvidíme, jak se Gal Gadot osvědčí jako Wonder Woman, my osobně bychom sice volili někoho jiného, Gal Gadot je sympatická herečka, pohledná, určitě zamaká v posilovně, ale dle nás jí chybí onen sexappeal, kterým Wonder Woman disponuje (a který měla i Lynda Carter).

AKTUALIZACE: Gal Gadot nezůstala dlouho potichu a reaguje na kritiku svých tělesných proporcí:

"Reprezentuji Wonder Woman nového světa. Prsa... každý si je může koupit za 9 000 šekelů (izraelská měna, pozn. redakce) a všechno je v pohodě. Mimochodem, Wonder Woman je amazonka a pokud jde o historickou autentičnost, amazonky měly jen jedno prso (měla překážet v boji a při lukostřelbě, pozn. redakce). Tedy, kdybych trvala na autentičnosti, bylo by to problematické. Aktuálně začínám s fyzickou přípravou. Velmi přísný tréninkový režim zahrnující Kung Fu, kickbox, boj s meči, džiu-džitsu a tisíc a jednu dalších věcí... A naberu svalovou hmotu."

Gal to bere vážně a tak, přestože není naší nejžhavější kandidátkou, tak proč ji nakonec nedat šanci.

Jste spokojeni s Gal Gadot? Pokud ne, kdo by dle vás byl vhodnou představitelkou Wonder Woman?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.