pátek 15. listopadu 2013

Simpsonovi: Společnost FXX koupila práva na syndikaci a levná tedy nebyla

Jeden z nejkultovnějších animovaných seriálu Simpsonovi je s námi už nějakých dvacet pět sezón a jen v České republice už ho vysílalo několik stanic. Aktuálně běží na Prima Cool v repríze (upřímně už ani nevíme kolikáté) a samozřejmě i v domovské USA mají o práva na syndikaci (stručně a velmi zhruba řečeno jde o odkoupení práv na vysílání na jiných stanicích než je ta domovská) zájem mnohé společnosti.

A to i přes fakt, že nejde o levnou záležitost. To na vlastní kůži poznala společnost FXX, která za práva vysílat Simpsonovi v následujících deseti letech a nabízet je v online "videopůjčovně" zaplatila velmi slušnou částku. Konkrétně jde o 750 milionů dolarů.



Zajímavé je, že stanici FXX vlastní Fox a Fox je domovskou stanicí Simpsonových, ale ani to Fox neobměkčilo a shrábne svých 750 milionů dolarů. FXX neplánuje vysílat jednu epizodu denně, jak je v syndikaci zvykem, ale šest až osm dílů každý večer. Ostatně prodáváno je 533 epizod, což vystačí na relativně dlouhou dobu.

Sledujete stále Simpsonovi? Vadí vám, že je televize neustále vysílají dokola nebo vám to naopak vyhovuje, protože se neokoukají?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.