úterý 8. října 2013

Dexter: Nelíbil se vám konec kultovního seriálu? Scenáristé za to tak úplně nemohou

Vinu nese i stanice Showtime. POZOR, SPOILERY!!!



Je běžné, že finálové epizody oblíbených seriálů se často setkají s rozporuplným přijetím. Když něco obdivujete několik let, chcete, aby to bylo ukončeno se vší parádou a důstojností. A ne všichni byli nadšení z toho, jak skončil Dexter. Vlastně bylo dost lidí rozčarováno.

A samozřejmě první, na koho nespokojený divák nadává, jsou scenáristé. V tomto případě je to ale trošku nefér, protože stanice Showtime, na které Dexter běžel, jim vymezila dost jasné mantinely, co smí a nesmí s ústředním "hrdinou" provést.

Detaily prozradil John Goldwyn, producent seriálu, kterého zpovídal server Vulture:

"Nenechali nás, abychom ho zabili. Showtime se v tomto případě vyjádřila jasně. Když jsme jim nastínili zápletku pro poslední sérii, prostě řekli ´aby bylo jasno, bude žít´. Mluvili jsme o mnoha různých koncích, byl to docela oříšek. Lidé si k Dexterovi vytvořili vztah a přestože nebyl tak silný a intenzivní, jako v případě fanoušků Perníkového táty, Dexter měl velmi oddané fanoušky."

Zaprvé je nutné uvést, že i když bylo stanoveno, že Dexter nesmí zemřít, stále tu byl nějaký prostor, aby z toho autoři vymanevróvali o něco lépe. Zadruhé je zajímavé, že byl zmíněn zrovna Perníkový táta, který se naopak může chlubit povedeným finále.

Jedno je jasné, s tím, jak Dexter dopadl, už nic nenaděláme. Ale je fér zmínit, že vinu nenesou jen scenáristé.

Byli jste se závěrem Dextera spokojeni nebo vás zklamal? Jak byste seriál ukončili vy?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.