úterý 24. září 2013

Dexter: Jak by sérii ukončil původní showrunner Clyde Phillips?

Je jasné, že závěrečná epizoda seriálu Dexter bude tématem diskusí ještě dlouhou dobu. Ozývá se spousta nespokojených hlasů, což je u podobě oblíbených seriálů docela běžným jevem, protože málokdy je nabídnuto takové zakončení, které by uspokojilo většinu fanoušků.

To samozřejmě platí u Dextera a právě k tomu, jak vše dopadlo, přidal svůj názor Clyde Phillips, který pracoval na seriálu jako výkonný producent a do čtvrté řady také jako showrunner, tedy člověk odpovědný za každodenní natáčení. Poté se rozhodl, že chce trávit více času s rodinou a Dextera se ujal Chip Johanessen.

Clyde se vyjádřil pro pořad E! a kromě jiného prozradil, jak by si se závěrem poradil on:

"O tomhle jsem neřekl nikomu. A tohle je to, co bych udělal, pokud bych nadále pracoval na seriálu. Ovšem rozhodl jsem se nezůstat a ostatní udělali, co udělali a já s tím nemám žádný problém... a myslím si, že na finální epizodě odvedli dobrou práci. Ale tohle je to, co bych udělal já:



V úplně poslední scéně by se Dexter probudil. A všichni by si pomysleli ´Aha, on to byl sen´. Ale pak by se natočila kamera a my bychom zjistili ´ne, tohle není sen´. Dexter by otevřel oči a ležel by na popravčím stole ve Floridské věznici. Zrovna by mu začali podávat smrtící látku a on by se podíval skrze okno do místnosti pro diváky. A v ní by byli všichni lidé, které Dexter zabil - včetně Trinityho, zabijáka z chladícího vozu (jeho bratra Rudyho), LaGuerty, za jejiž smrt byl zodpovědný, Doakese, za jehož smrt je také pravděpodobně zodpovědný, Rita, za jejíž smrt je také pravděpodobně zodpovědný, Lila. Všechny oběti jeho výrazných i standardních vražd. Všichni by tam byli. To je to, co si představuji pro závěr Dextera. Vše, co se stalo během osmi sezón, by se odehrálo během pár vteřin od počátku Dexterovy popravy až do doby, kdy by ji dokončili a Dexter by zemřel. Doslova by se mu promítl jeho celý život před očima těsně před jeho smrtí. Myslím si, že by to bylo skvělé, epické a velmi uspokojivé rozuzlení."

A my souhlasíme, to by bylo. Původně jsme si nějaký podobný konec předstatovali a očividně jsme nebyli sami. Dovolíme si tvrdit, že s podobným závěrem by bylo spokojeno asi více diváku než s tím, kterého jsme se dočkali.

Ale Dexter byl ukončen, tak jak byl ukončen a nedá se s tím nic dělat. Ovšem těm, které finále zklamalo, možná zlepší náladu to, že se stále přemýšlí nad spin-offem. I když je pravdou, že Scott Buck, výkonný producent Dextera zatím neprozradil žádné konkrétní informace:

"Zatím neproběhla diskuse, o čem by měl spinoff být. Kdykoliv v budoucnu se může objevit jiná podoba seriálu, vždy existuje taková možnost, ale v současné chvli jsme o tom nemluvili. Vždyť jsme zrovna dokončili Dextera."

Ovšem v interview pro The Hollywood Reporter padla otázka na to, zda by mohlo dojít na spin-off točící se kolem Hannah a Harrisona a vypadá to nadějně:

"Určitě. Zbožňuji Yvonne Strahovski. Je vynikající herečka a do seriálu přinesla mnohé. Kdoví? Třeba ji v budoucnu uvidíme."

Právě spin-off s Hannah zní jako nejpravděpodobnější možnost, ale to neznamená, že bude skutečně realizován. Na druhou stranu, finále Dextera se stalo nejsledovanějším dílem jakéhokoliv seriálu v historii stanice Showtime, takže by bylo překvapením, kdyby se společnost nesnažila z úspěchu vytěžit více a bylo by moudré nepřilíš otálet.

Měl by spin-off vůbec vzniknout? A kdo by měl být jeho hlavní postavou?

Autor: Jan Lysý

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.