neděle 12. září 2010

Trosečník: Umění boje 2

Stejně jako před týdnem, i dnes si dáme dohromady střípky toho, co se skutečně stalo.


Zas a znovu se potvrzuje, že Prima trosečníka nezvládla. Nejlépe o tom hovoří blogy soutěžících na trosecnik.centrum.cz, videa umístěná tamtéž a chaty na bleskove.cz.

Kmenová rada

Kmenová rada měla tentokrát jasný průběh.

Andrea: René. V dnešním prohraném boji jsem jednoznačně zvolil tuto osobu. Sama tato osoba moc dobře ví, proč tomu tak je.
Iveta: René. Řetěz je tak silný, jako jeho nejslabší článek. Ty jsi nejslabší článek, takže musíš vypadnout. To je základní pravidlo, žádná taktika.
Lukáš: René. Po dnešním souboji o imunitu jsem přehodnotil situaci a zvolil tebe. Promiň, ale jsi nejslabší.
Ingrid: Dnes dávám hlas Renému, ten člověk se úplně ztrácí před očima, docházejí mu síly.
Norbert: René. I když je to v mnoha směrech velice inspirativní člověk, jeho další setrvání v soutěži by mohlo znamenat hazardování s jeho zdravím.
Otto: Andrea. Asi nejhůř zvládá každodenní pobyt na ostrově.
René: Andrea, protože není nejslabší, ale asi není pro tým nejpotřebnější.

Minule jsem tu psal o tom, že pokud modří prohrají, v ohrožení je především Andrea. To se sice ukázalo jako správné – ale jen za předpokladu, že vše bude probíhat bez komplikací. Andrea by asi soutěž opravdu opustila, protože by pro ni podle všeho hlasovala drtivá většina kmene – společně s Reném a Ottou zřejmě i Lukáš, který o ní uvažoval už minule, a Iveta. Ta ve svém druhém blogovém zápisu dokonce píše o tom, že nechtěla vyhazovat chlapy, ale že po Reného zranění neměla jinou možnost. Prozradila také celou genezi Reného zranění, na jejím počátku stál žlučníkový záchvat. Nejvíc mě ovšem překvapila její informace, že měla s Reném a Ottou dohodu o neútočení! Potřebuje Prima konkrétnější důkaz o tom, že svoji práci odvedla lajdácky? Stojím, tiše zírám a jen čekám, kdy se blogy přestanou aktualizovat.

Současné aliance

O červených toho zatím moc nevíme, někteří z Ještěrek jako Hedvika nebo Vlaďka se v sestřihu dosud téměř neobjevili a Bára by na tom byla stejně, kdyby si neroztrhla nohu. Modří jsou teď v útlumu a dá se čekat, že vyhrabat se ze srabu, do kterého se dostali, pro ně bude hodně těžké – v tuhle chvíli připomínají kmen Ulong z amerického Survivora 10: Palau, který má na svém dodnes kontě nejdelší šňůru prohraných soubojů vůbec a byl soupeřícím týmem doslova rozprášen, až z něj nakonec zbyl jeden jediný člen.

Pokud modří znovu prohrají souboj o imunitu, a šance na to je docela velká, protože jsou očividně slabší a oba souboje byly až dosud závislé na fyzičce (což je mimochodem další a dost závažná chyba Trosečníka), platí, co jsem říkal minule – Andrea je v ohrožení. Nezapadla do týmu a dostane hlas Otta, zřejmě Ivety a také Lukáše (pokud zase někdo neudělá něco, čím si o vyhození nečekaně řekne).

Otto teď jede na vlastní pěst, ale má respekt a navíc možná ještě platnou dohodu s Ivetou.
Lukáš a Iveta jsou silní hráči a pořád asi platí, že k sobě mají blízko. Jestli s nimi hraje i Ingrid, to je otázka. Ve svém blogu prozradila, že Andreu měla ráda, takže i její hlas se hůř odhaduje – Otto má asi její respekt, Lukáš je stejně jako ona fyzickou posilou pro tým, takže zbavit se ho chtít nebude, zbývá tedy buď Iveta nebo Norbert.

Norbert je neřízená střela, když to na něj přijde, je zřejmě schopen hlasovat i podle losu.

Druhý díl je za námi a i když z Primy prosakují informace, že na ostrovech se nic moc nedělo,  ve skutečnosti jsme už zažili první kudlu do zad, kterou dala Iveta Renému, s nímž měla dohodu. Je to samozřejmě kudla pochopitelná, René by byl pro tým v dalších dnech asi nepoužitelný, to ale neznamená, že to Reného míň bolí. Kandidátem č.1 na vyřazení zůstává u modrých Andrea s minimálně třemi možnými hlasy, v závěsu za ní Norbert. Nebo nás čeká znovu překvapení?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.