pátek 4. října 2019

Jak Tom Holand zachránil Spider-Mana a proč bychom mu měli být vděční?

Spider-Man je i navzdory zvýšené popularitě Iron Mana, Thora nebo Captain America pořád nejpopulárnějším marvelovským hrdinou současnosti. Nejvíc promlouvá k mladým, kteří nejen nejvíc chodí do kina, ale jsou také největšími spotřebiteli merchandisingu. Takže není divu, že Marvel/Disney a SONY o něj v rámci slušných mravů ,,válčí" a snaží se ukousnout si z pavoučího koláče co největší kus. A že se dohádali. A nakonec dohodli. To už všechno víme. Teď ale vyplynulo na povrch, že to byl přímo Tom Holland, kdo to všechno zachránil. Jak?


V uplynulých měsících jsme byli svědky nečekaných událostí. Nejprve obě studia zasedla ke stolu, aby vyjednala nový deal. Jenže mickeymausovci chtěli polovinu oproti předcházejícím 5% a tak se zástupci SONY sbalili a řekli ,,čáááu". Spider-Man v tu chvíli dohrál v MCU a hrozilo mu, že sice dál pojede u SONY, ale bez dohledu  Kevina Feigeho a to nebyly zrovna radostné vyhlídky - především pro fanoušky a ještě víc pro jednoho mladého muže jménem Tom Holland. Ne, že by měl přímo obavy, ale mít Feigeho, aby vám kryl záda, je prostě lepší pocit.

Holland se na sociálních médiích vůbec netajil s tím, že je z celé situace nešťastný. Celou dobu byl v podstatě součástí marvelovské party, jen papírově patřil pod SONY. A tak jako správný symbol drzého a nekompromisního mládí podle Hollywood Reporter nejprve osobně kontaktoval filmového šéfa Toma Rothmana ze SONY. S tím má dobré vztahy, protože spolu chystají filmovou verzi Uncharted. Když se mu podařilo ho přesvědčit, kontaktoval u Disney i Boba Igera a zpracoval i jeho. V souboji uražených ješitností tak nejspíš sehrál klíčovou vyjednávací roli a dostal obě strany zpátky ke stolu. Je pak ke cti obou studií, že nejen naslouchala herci a fanouškům, ale prokázala, že jim na Spider-Manovi skutečně záleží. Je to věc, která se příliš často v tomhle tvrdém byznysu nevidí. Klobouk dolů před Hollandem, který se nepo**al, jako jediný zachoval chladnou hlavu a doslova otočil kormidlo filmové historie o 180 stupňů. 

2 komentářů:

  1. Vždyť to je úplný šašek, opravdu nechápu proč je tak oblíbený. Namyšlené děcko ..

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.