neděle 28. dubna 2019

Avengers: Endgame to dokázali! Jako první v historii utržili miliardu za víkend!

Přesněji - 1,2 miliardy. Avatar se otřásl v základech.
Kevin Feige a Marvel během posledních deseti let posouvali nejen hranice toho, co je možné v komiksovém žánru, ale ve filmovém vyprávění vůbec a také v tržbách. A tentokrát ty hranice posunuli pořádně.

Avengers: Endgame utržili celosvětově od své premiéry před pár dny neuvěřitelné 1,2 miliardy dolarů. Stali se tak prvním filmem, který to dokázal. Ačkoli se čekalo vysoké číslo, na takovou sumu asi nemyslel původně nikdo. Žijeme zkrátka v mimořádných filmových časech a i když Marvel bude ve svém filmovém tažení pokračovat, těchto prvních deset let bude navždy legendárních, průkopnických a nezapomenutelných.

V samých Spojených státech dal film 350 milionů, čímž pokořil skoro o 100 milonů rok starý rekord Infinity War (257 mil.) Ve zbytku světa nasbírali 859 mil, z toho neuvěřitelných  330,5 mil z Číny. Takže se nedivte, že Marvel chystá pro své MCU toto.

Avengers: Endgame se současně stalo historicky prvním filmem, který za víkend v USA překonal hranici 300 mil dolarů. K tomu překonal rekord ve čtvrtečních předpremiérách, má rekordní tržby za první plný den, za sobotu i za neděli. To vše navíc v rekordním počtu 4 662 kin. Letos je to pro Marvel už druhý film, který dal miliardu, první byla samozřejmě Captain Marvel. 

1 komentářů:

  1. Cpt. Marvel měla možnost vydělat podobné peníze.. fanoušci Marvelu jsou ti samí... :) holt se bojkot povedl :). Nějakých pár stovek miliónů jí to ubralo... a to se moc nemluví o skupovaní lístků a prázdných "vyprodaných kinech".

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.