čtvrtek 14. března 2019

Shang-Chi: První asijská marvelovka má režiséra, co nás čeká ve fázi 4?

Marvel objímá celý svět! Stává se ještě víc globální značkou s důrazem na globální témata.

Většinou dobře informovaný server Deadline přinesl informaci, že režie nové marvelovky Shang-Chi se ujme Destin Daniel Cretton, od něhož jsme viděli Skleněný zámek, Dočasný domov a na rok 2020 chystá  Just Mercy.

Shang-Chi bude prvním filmem Marvelu, ve kterém bude hrát hlavní asijský herec. Scénář napsal čínsko-americký scenárista Dave Callaham (Wonder Woman 1984, Zombieland 2, Spider-Man Into the Spider-Verse 2) a cílem filmu by mělo propojit americko-asijskou tématiku pohledem americko-asijského štábu.

Shang-Chi aka Master of Kung Fu se poprvé objevil v roce 1973 poté, co se Marvelu nepodařilo získat práva k tehdy populárnímu seriálu Kung Fu s Davidem Carradinem. Vznikl tak nový kung fu hrdina, který má schopnost vytvářet neomezené množství svých dvojníků.

Pro Marvel jde tak po Black Pantherovi a Captain Marvel o další ,,poprvé" a je zjevné, že se touto cestou bude ubírat v nadcházející fázi. Tržby Black Panthera i Captain Marvel ukazují, že z komerčního hlediska jde o správnou cestu a když si uvědomíme, jak si Marvel už teď vede na asijských trzích a co dokázal afro-americký Black Panther, pak asijsko-americký Shang-Li může dokázat další zázrak.

Mezi dalšími filmy, které Marvel chystá jsou The Eternals a sólovka Black Widow.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.