čtvrtek 7. února 2019

TOP 12 možných názvů pro Star Wars IX

V minulých dnech se objevil další, údajně opravdu správný název pro devátou epizodu Star Wars. Jestli je to kachna nebo ne se uvidí až budeme znát oficiálně potvrzený název deváté epizody. Do té doby můžeme tipovat a spekulovat. Tady je deset názvů, které by filmu docela slušely. Který byste vybrali vy?

Balance of the Force je údajně skutečný název deváté epizody. Mnohým se líbí, protože se vrací k Force Awakens. Druhá skupina fanoušků zase namítá, že je málo dramatický a v podstatě nám říká, jak to celé dopadne. Kromě toho je ale internet plný ještě dalších názvů, tak si můžete vybrat, co by sedělo vám.

DUEL OF THE FATES


Název se odvolává na slavnou skladbu Johna Williamse z Epizody I. Hezky by se tím celá série uzavřela.

SON OF DARKNESS


Název vychází z věty, kterou Snoke řekne v The Last Jedi Kylovi před Rey. ,,My worthy apprentice, Son of Darkness, heir apparent to Lord Vader, where there was conflict I now sense resolved, where there was weakness, strength. Complete your training and fulfil your destiny.” Tím, jak se celá nová trilogie čím dál víc točí kolem Kylo Rena, který je její nejzajímavější postavou, by název dával smysl. Je i správně brakový, což Lucasovy názvy byly. Jediné, co mu chybí, je pořádná epičnost, kterou od završení celé série čekáme.

THE REBELLION REBORN


Název vycházející z věty Luka Skywalkera při souboji s Kylo Renem v závěru The Last Jedi. Smysl dává, z hnutí odporu by vzešla armáda rebelů. která by znovu povstala proti zbytkům Impéria. Ale je dostatečně emotivní?

ASHES OF THE EMPIRE


I tady je ve hře znovuzrození, tentokrát se ale zaměřujeme na temnou stranu Síly. Zní to úderněji, mýtičtěji. Určitě jedna z těch lepších variant. Impérium ovšem jako takové už není hlavním protivníkem, takže je otázkou, zda ho až tak zásadně vracet do hry - přestože jeho stín visí nade všemi. Ostatně, jeden z dalších možných názvů je právě Shadow of The Empire.

THE KNIGHTS OF REN


Tohle zní velmi rozumně a přirozeně. O Knights of Ren jsme slyšeli už od Síla se probouzí, ale stále nevíme skoro nic. A pokud se bude epizoda IX točit hodně kolem Kylo Rena/Bena Sola (a vzhledem k tomu, že tuto epizodu opět točí J. J. Abrams) tak bychom se konečně mohli dovědět víc. Nezní to sice moc ,,závěrečně", ale proč ne? Jeden z mých favoritů.

THE CHOSEN ONE


Další velmi dobrý nápad, který má vztah nejen k poslední trojici filmů, ale vlastně k celé sáze, která se netočí kolem ničeho jiného, než kolem hledání toho jednoho jediného vyvoleného. Měl jím být Anakin Skywalker, potom Luke, může to být Rey ale také Kylo Ren. Tenhle název nabízí spoustu možností, je pevně ukotvený v mytologii Star Wars a přestože nic neříká, jasně určuje téma.

A NEW ORDER


Název, který by dost naznačil, jak to celé odpadne, aniž by ale odhalil, jak a co přesně se stane. Všichni asi cítíme, že v době, kdy je mnohem běžnější pracovat u postav s ,,šedou" zónou, relativizovat Dobro a Zlo a stírat mezi nimi hranici se i u Star Wars dá čekat konec v tomto duchu, ostatně sám Kylo Ren takovou ,,šedou" postavou do značné míry je.

RULE OF TWO


Zajímavý název, který pracuje s filozofií Sithů o Mistrovi a žákovi, tohle pravidlo se ale tak trochu týká i Jediů a navíc se může vztahovat i ke vztahu Kylo Rena a Rey. Dá se toho pod něj schovat hodně smysluplného, jen mu maličko chybí epičnost.

A SPARK OF HOPE


Další z názvů vycházející z věty v The Last Jedi, tentokrát z úst Poe Damerona. Dával by smysl. Jednak rezonuje s epizodou IV Nová naděje a navazuje na závěr The Last Jedi, kde poslední zbytky odporu utíkají. Poraženi v bitvě, ale válka ještě nekončí a plamen se může znovu rozhořet.

THE FINAL BATTLE


Nic objevného, vlastně klišé, ale i to do Star Wars patří. Co jiného tahle epizoda bude, než Final Battle. Když mohou mít Avengers svoji Endgame, tak proč by Star Wars nemohlo přijít s tímhle simple názvem?

THE FALL OF THE SITH


Efektně znějící název, ale příliš předznamenává, co by se mělo stát, stejně jako Rebellion Reborn. Všichni tušíme, že tohle se nějakým způsobem s velkou pravděpodobností stane, aby mohlo dojít k nastolení rovnováhy sil, ale proč to cpát do názvu? Když už se budeme držet Avengers jako příkladu, taky by nám asi neznělo moc dobře něco ve smyslu End of Thanos nebo Death of Cap.  The Fall of Sith by sice hezky navazovalo na The Last Jedi a mělo by i vnitřní logiku s Revenge of The Sith a Return of The Jedi, což byly závěrečné epizody předcházejících trilogií, ale zatímco oba tyto názvy byly ,,otevřené" a na základě nich se mohlo stát cokoliv, The Fall of The Sith je prostě moc doslovné.

BALANCE OF THE FORCE


Nejnovější přírůstek. Dává smysl, ale znamenalo by to, že v trilogii by poprvé v historii bylo stejné slovo ,,force" použito dvakrát.

Který název byste vybrali vy?

2 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.