pátek 1. února 2019

The Batman: Kdo nahradí Bena Afflecka? Jména, o kterých se mluví

Jedna Batmanova éra končí a druhá začíná. Kdo jí propůjčí tvář?

Je to už dva roky, co jsme se dověděli, že Ben Affleck svého Batmana nenatočí a že režie se chopí Matt Reeves. Ten brzy poté oznámil, že přijde s vlastní vizí a Affleck pro změnu naznačil, že neví, jestli bude její součástí. Začalo být zřejmé, že tohle asi nedopadne a Ben pověsí netopýří kostým na věšák. Trvalo to ale dva roky, než to někdo řekl natvrdo a oficiálně.

V tuto chvíli už je tedy jisté, že v roce 2021 nás čeká nový Batman v režii Matta Reevese (pokud se ještě něco nestane, v Hollywoodu člověk nikdy neví). Víme, že půjde o detektivně laděný příběh a že by v něm měl být Bruce Wayne mladší. Současně ale Reeves řekl, že děj bude zasazen do DCEU, takže jeho Batman by měl být vlastně mladší verzí Bena Afflecka. To mimochodem dává drobnou naději na to, že Affleck by se jednoho krásného zamračeného dne jako Batman mohl ještě vrátit - například v Lize spravedlnosti 2 - přestože v šoubyznysu hodně platí, že jakmile z vlaku vystoupíte, těžko naskakujete zpátky. Nová Liga spravedlnosti nás v dohledné době nečeká a pokud na ni dojde, Affleck v té době už nemusí mít zájem. V případě, že by Reevesův film byl úspěšný, by pak navíc nedávalo smysl, aby se studio vracelo k Affleckovi, když by v té době byl populární někdo úplně jiný. A to vše bez ohledu na existující smlouvy, které jsou psané hlavně pro případ úspěchu filmu. Otázka ale zní - kdo to bude, ten Pan Někdo Jiný?

Armie Hammer


Hammer se objevuje mezi kandidáty na superhrdiny v podstatě pokaždé, když je nějaká role volná. Není divu, při jeho výšce 196 cm je snadné si ho představit jako impozantního hrdinu stojícího např. v netopýřím obleku nad Gothamem. Hammer si měl Bruce Waynea zahrát i v jednom z nejslavnějších nikdy nerealizovaných filmů, kterým byla Justice League George Millera. Od té doby se ale hodně změnilo. Hammer si blockbuster zkusil jako Osamělý jezdec, ale nefungovalo to ani na diváky, ani pro něj. Jak sám řekl, na konci natáčení se necítil na tu roli o nic vhodnější kandidát jako před ní a vydal se nakonec cestou menších filmů. V nich překvapivě odkryl své herecké schopnosti a jak byl v Osamělém jezdci marný, tak například v Dej mi své jméno se výrazně rehabilitoval. Jeho postoj k superhrdinským filmům nicméně zůstává spíš rezervovaný (,,Už dlouho jsem neviděl komiksový film, u kterého bych si pomyslel, škoda že v tom nehraji").

Ben Barnes



Většina diváků si ho pamatuje hlavně díky Westworldu na HBO a na to, že hrál kdysi v Narnii už si vzpomene o dost méně lidí. Fanoušci komiksových seriálů ale rozhodně zbystřili, když se objevil v Punisherovi jako Billy Russo. Barnes tam totiž ukázal, že kromě temných podtónů v povahách svých postav vypadá v akci zcela přesvědčivě. Je mu sice už 37, takže je dokonce starší než Armie Hammer a je otázkou, jak moc chce Matt Reeves omladit, ale rozhodně by šlo o zajímavou volbu?

Nicholas Hoult


Jeho hvězda sice při jeho talentu už dávno měla být zářivější než je, přesto si Hoult nemůže stěžovat. Objevil se jako Hank McCoy aka Beast v X-menech, zazářil v Mad Max: Fury Road, brzy ho uvidíme jako mladého J. R. R. Tolkiena. Působí sice poněkud ,,měkčeji", umím si ale představit, že na tom by popracoval. Navíc by to Reevesovi umožnilo, aby jeho Bruce Wayne prošel nějakým vývojem. Hoult má ale bohužel i jednu smůlu - když se z něj snažil Bryan Singer udělat ve filmu Jack a Obři hvězdu, byl to komerční průšvih roku. A dost velký na to, aby studio bylo ve střehu. Nejen v Česku manažeři lidi rádi nálepkují a označují některé smolaře ne za oběti, ale za ty, kteří smůlu nosí.

Finn Wittrock


Málo známé jméno, ale pozor - Wittrock byl jedním z kandidátů na Nightwinga (když se ještě připravoval). A je úplně běžné, že studio si při hledání napřed projde herce, které si už nějakým způsobem prokleplo, jednalo s nimi nebo s nimi má dokonce kamerové zkoušky. Wittrock je i dobře fyzicky připravený, je známo, že na sobě umí zamakat a tak je jeho největší slabinou malá ,,hvězdnost". Batmana ještě nikdy nehrál herec, který by do role současně nepřinesl i svoji hvězdnou auru - byť takový Michael Keaton se Batmanem stal v době, kdy byl komediální hvězda.

Jake Gyllenhaal


Stejná situace jako s Armiem Hammerem. Jake je jeden z mála talentovaných herců své generace, kteří ještě nemají ,,svého" superhrdinu. Mluvilo se o něm proto kdykoli, kdy se nějaká role uvolnila (často po někom z jeho kamarádů). Nejčastěji to byl Spider-man a právě Bruce Wayne/Batman, případně Dick Grayson.  Gyllenhaal svůj herecký talent prokázal mnohokrát, v Bojovníkovi navíc ukázal, že se umí změnit i v divokého rváče. Má to jediný háček - objeví se letos jako Mysterio ve Spider-Man: Daleko od domova a to znamená, že teď na čas tak trochu patří Marvelu. Na druhou stranu na otázky ohledně Batmana zatím odpovídá vyhýbavě, takže všechno je možné.

Jamie Dornan


Irský herec už má na kontě celou řadu temných postav ať už je to ve filmové trilogii 50 odstínů šedi nebo v seriálu The Fall, kde hraje sériového vraha. Kromě toho má solidní fyzické předpoklady a tak mu chybí jen ,,star power" Affleckových rozměrů. Pokud ji ovšem bude Revees vůbec hledat, jeho cílem může být přesný opak.





Noah Centineo


Mladý herec známý z To All The Boys I've Loved Before zveřejnil před časem informaci, že na je na zkoušce kostýmu ve studiích Warner Bros, což rozpoutalo spekulace, že by mohlo jít o Batmana. Centineo je v tuhle chvíli veden spíš jako romantický typ, to ale neznamená, že by se nemohl přesunout do jiné ,,škatulky".


Kit Harington 


I herec populární díky Game of Thrones se dostal na tento seznam díky divoké spekulaci. Podle jedné uniklé zprávy si totiž někdy v polovině roku 2018 nechali Warneři udělat fotomontáž toho, jak by Harington vypadal jako Batman. Tato zpráva se za prvé nikdy nepotvrdila, za druhé ani tak by nic neznamenala, takových fotomontáží si nejspíš studio nechalo udělat mnohem víc. Harington je jistě docela populární a odpovídá i věkem, v tuto chvíli je ale až příliš svázán s Game of Thrones. Navíc všechny filmy, kde hrál jinou roli, na diváky moc nefungovaly, takže by bylo docela překvapení, kdyby nakonec nad Gothamem dohlížel ze všech možností právě on.

Jack O´Connell


Favorit? Dost možná. Stejně jako Finn Wittrock se objevil v Nezlomném od Angeliny Jolie, na roli Batmana je ale podle mnohých ještě žhavějším kandidátem. Zatímco u předchozích herců jde často spíš o spekulace fanoušků a tisku, O´Connel je podle leaknutých informací skutečně jedním z herců, na které padlo Oko Sauronovo - resp. šéfů z Warner Bros i samotného Matta Reevese. Takže... nebuďme překvapení, pokud by se náhodou ukázalo, že na každém šprochu pravdy trochu a byl by to právě on, kdo by se stal Bruce Waynem, osamělým strážcem Gothamu, Batmanem, Největším detektivem světa a Temným rytířem současně:-)


Koho byste vybrali vy?



















11 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. ted jsem dokoukal accident man a muzu jen souhlasit!!

      Vymazat
  2. Jamie Dornan by byl super oblek by musel být šedej ,zas by ale měli na výběr z 50ti odstínů

    OdpovědětVymazat
  3. Me by tam pasoval manganiello kdby ho nevyplitvali na smesne vypadajiciho deathstroka.

    OdpovědětVymazat
  4. Zachary Quinto, podľa mňa by pasoval do tej role, len je už trošku starší

    OdpovědětVymazat
  5. Mrkl jsem na par fotomontazi a Adkins by byl nejlepsi.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.