pátek 5. října 2018

Mandalorian: Natáčení Star Wars seriálu začalo, co všechno o něm víme?

První fotka je tady, ale víme toho už mnohem víc.

The Mandalorian bude prvním hraným Star Wars seriálem vůbec a jeho natáčení právě začalo. Dočkat bychom se ho pak měli na nové streamovací službě Disney, kterou by chtěla nejmocnější šoubyznysová společnost současnosti konkurovat Netflixu, Hulu, Amazonu a dalším.

Disney rovnou poslali do světa i první foto hlavního hrdiny a přidali prohlášení.

Po Jango a Boba Fettovi povstává ve světě Star Wars nový bojovník. Mandalorian se bude odehrávat v době po pádu Impéria a před nástupem Prvního řádu. Budeme sledovat putování osamělého pistolníka po odlehlých koutek vesmíru, kam už nesahá moc První republiky. Seriál píše Jon Favreau, pod jehož kontrolou proběhne i natáčení, první epizodu natočí Dave Firloni (Star Wars: Clone Wars, Star Wars Rebels). Další epizody pak budou natáčet Deborah Chow (Jessica Jones), Rick Famuyiwa (Dope), Bryce Dallas Howard (Solemates) a Taika Waititi (Thor: Ragnarok). Executive producery jsou Jon Favreau, Dave Filoni, Kathleen Kennedy a Colin Wilson.

Co ještě víme?

Děj se bude zřejmě odehrávat v odlehlých oblastech planety Mandalore (odtud název Mandalorian - ten, kdo je z planety Mandalore). Dočkat bychom se měli deseti epizod a celá sranda by měla stát kolem 100 milionů dolarů, což dělá z Mandaloriana jeden z nejdražších seriálů historie. Pro srovnání, každá ze šesti  finálních epizod Game of Thrones by měla přijít na 15 mega.

Planeta Mandalore není  novinkou ve světě Star Wars a má svoji pohnutou historii. Podle Star Wars Wiki zde od roku 3976 BBY (před bitvou o Yavin) probíhala dvacet let krutá válka. Jeden z jejích hrdinů, Revan, se objevil také v roce 2003 ve hře Knights of the Old Republic. 

A samozřejmě celý rod Fettů je s Mandalorem úzce spjat - včetně helmy, která je typickým prvkem mandalorské výzbroje. Více zde.


3 komentářů:

  1. Tuším, že to nakonec zkrouhli na 8 dílů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na rovinu - nevím. Měl jsem napsáno 8-10, ale pak jsem v jednom solidním spolehlivém zdroji (už nevím kd epřesně ale) našel 10, čemuž by odpovídal i počet režisérů (každý dvě epizody). Tak uvidzime. Mě ,,Fettovci" nikdy zas tolik nebrali, tak hlavně doufám, že tady to bude jinak:-)

      Vymazat
    2. Já někde četl že jich bude 8 aby tam nebyly výplňkové epizody a osobně mám rád Janga, Bobu jsem nikdy nemusel protože ho bohužel moc zprofanovali, především v knihách, kde z něj udělala autorka boha, ale šanci tomu dám :)

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.