čtvrtek 27. září 2018

Trailer: Dark Phoenix - na X-meny čeká jejich největší výzva

A nejen na X-meny.


Trailer na dlouho očekávané a odsunuté zpracování slavného x-meního příběhu Dark Phoniex je konečně tady. Vrací se celá mladá x-mení sestava a tak se největší změna tentokrát udála na režijním postu, kam poprvé usedl do té doby producent a scenárista x-menů Simon Kinberg. Jak sám přiznal, ne všechno se na předchozích filmech povedlo a jedna z těch věcí, kde cítí dluh vůči fanouškům i samotnému komiksu je právě Dark Phoniex sága - příběh o tom, jak schopnosti Jean Greyové nabudou po setkání s neznámou vesmírnou silou destruktivních rozměrů. X-meny tak čeká největší výzva jejich života. Zatímco Jean svádí vnitřní boj, zbytek se snaží situaci vyřešit. Vše ale spěje k osudovému střetnutí mezi nimi a Dark Phonix, novou temnou bytostí, ve kterou se Jean mění.

Dark Phoenix je pro X-meny něco jako Ultron nebo Infinity War pro Avengers. Pro mě je to jeden z nejlepších komiksů, jaké jsem četl - temný, osudový, plný emocí a osobních tragédií. Je to skutečné komiksové drama. Kinberg se ho už jednou dotkl, když ho zapracoval společně s Brettem Ratnerem do Posledního vzdoru, jenže jak dnes přiznává, byla to chyba. Dark Phoenix si zaslouží celý film, zatímco v Posledním vzdoru se mu věnovala jen malá část filmu.

Naštěstí Budoucí minulost dokázala X-meny a jejich časovou linku resetovat a tak tu máme druhý pokus. A je patrné, že Kinberg se snaží. Tečou slzy, X-meni se zjevně ocitají v mezní situaci takže znovu je tu konflikt mezi Xavierem a Magnetem, nechybí tu skvěle zvolený hudební podklad na úvod - zkrátka to má tu správnou osudovou atmosféru. Mám s tím jeden jediný problém. Sophie Turner je podle mě od začátku restartu x-menů castingové trefa vedle (a není v téhle sestavě bohužel jediná), navíc stejně jako v předchozích filmech herecky nestíhá. Obzvlášť ve srovnání s Jean v podání Famke Jannsen, kterou když si představím v tomto traileru společně s původní sestavou, pálil bych pro upoutávku absolutní hodnocení.

Pokud by ale tohle mělo být svým způsobem loučení s X-meny před tím, než se jich chopí Kevin Feige a Marvel, pak si lepší rozloučení představit neumím. Našlápnuto k tomu je, držme si palce. 14. února 2019 se dozvíme, jak to dopadlo.






0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.