úterý 7. srpna 2018

Seriál Homeland už brzy definitivně skončí! Proč a kdo za to může?

Šéf stanice Showtime David Nevins oznámil, kdy jeden z nejlepších seriálů posledních let skončí.


Osmá série bude poslední. Spekulovalo se o tom už delší dobu, teď je to ale jasné. Co je ale důležité zmínit, není to stanice Showtime, která by o konci rozhodla. Naopak, byl to tvůrce Alex Gansa společně s Claire Danesovou, kdo začal mít pocit, že je třeba vše uzavřít.

Pro stanici Showtime to není úplně dobrá zpráva, Homeland je pro ni rodinné stříbro, díky kterému nabrala spoustu předplatitelů. Dobré vztahy s Gansou a respekt k jeho práci ale způsobily, že stanice souhlasila.

Blíží se konec Hry o trůny, do cíle tedy doběhne i Homeland, dalšíh ze seriálů, které definovaly zlaté období televizních seriálů. První dvě série považuji za vůbec to nejlepší, co jsem mezi seriály za uplynulých 10 let viděl, ty následující už mě uspokojovaly méně, přesto tahle značka pořád znamená vysokou kvalitu. A je dobře, že stejně jako v případě Hry o trůny se dočkáme řádného konce, že televizní manažeři respektují tvůrce způsobem, o jakém by před pár lety nemohla být řeč. I to je důkazem toho, že žijeme v době, která seriálům mimořádně přeje.

Premiéra psolední série Homelandu nás čeká v červnu 2019.

3 komentářů:

  1. Myslíte si, že zlaté období seriálů pomalu končí, nebo bude ještě pár let pokračovat? Že největší seriálový boom je za námi se totiž píše i tady:

    http://pazot.cz/pazoti-oskari-2018-nejlepsim-serialem-je-podruhe-narcos-kategorii-herecek-jiz-potreti-ovladla-claire-danes-z-homelandu/

    Jinak neplánuje Gorilla podobnou anketu? Bylo by to určitě zajímavý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzhledem k tomu, že je v plánu Pán prstenů a Star Wars, tak nás ten absolutní peak ještě čeká:-) Seriály tu byly vždy a budou v nějaké podobě stále.

      Vymazat
  2. Web skončil? Budou tu ještě někdy pravidelné články?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.