neděle 20. května 2018

Tržby: Deadpool 2 sejmul Thanose a Avengers! Tady je výčet rekordů

Všechno jde podle plánu.

Deadpool 2 dorazil do kin po celém světě a okamžitě se usadil na trůně, ze kterého sesadil Avengers: Infinity War.

Jen v USA nasbíral za víkend krásných 125 milionů dolarů. Bohužel, nestačilo to na to, aby překonal sám sebe, když při premiéře prvního dílu urval 132 milionů. O zklamání se ale určitě nejedná, tehdy měl mnohem menší konkurenci než teď. Co nevyšlo za oceánem se navíc podařilo ve zbytku světa, odkud přišlo 176 milionů, takže celkem za prvních pár dnů má už 301 milionů na tržbách. První Deadpool při své premiéře zvládl ,,jen" 264.

Celá řada čísel, které Deadpool 2 pokořil, je přitom rekordních. Ve čtvrtek si v USA uzmul pro sebe titul nejúspěšnější čtvrteční předpremiéry eRkového filmu, který dosud vlastnilo TO. Nově je také držitelem rekordu pro nejlepší první den eRkového filmu, je nejúspěšnější premiérou Fox International na zahraničních trzích (dosud X-men: Dny budoucí minulosti) a stal se také nejúspěšnější eRkovou premiérou vůbec, když překonal Logana (160 mil). Navíc se na 10 mezinárodních trzích stal nejúspěšnější premiérou Foxů. A to všechno navzdory tomu, že bylo super počasí, hrál se fotbal a v Anglii se kdosi ženil a vdával a dívaly se na to 2,5 miliardy lidí. A navzdory tomu, že na rozdíl od X-menů a Logana se první Deadpool až do minulého měsíce v Číně nehrál a druhý díl tam pořád nemá termín premiéry. Zkrátka úspěch, který je o 7% větší než v případě jedničky.

A co na to Avengers?


Nic. Ve srovnání s Deadpoolem 2 hrají ještě trochu jinou ligu. Z USA si připsali za víkend dalších 28,7 mil, celkem ze světa včetně této částky pak 100 milionů a jsou  na 1,814 miliardy. Hodně za to vděčí tržbám v Číně, kde za 10 dnů utržili 300 mega a stali se 4 nejúspěšnějším západním filmem na tomto trhu. Avengers: Infinity War se tak dle očekávání stali nejúspěšnějším Marvel filmem historie, pokořili dokonce i první Avengers a zbývá, aby odpověděli na jedinou otázku - dokáží zdolat magickou hranici 2 miliard? Zatím jsou čtvrtým nejúspěšnějším filmem historie - o 200 milionů za Star Wars: Síla se probouzí. Pak už následuje jen silná dvojka Titanic (2,187 miliardy) a Avatar (2,788 miliardy). 

V následujícím týdnu startuje Solo a to znamená, že Deadpool nebo Avengers nebo sám Sol otohle našlapané a vysoce konkurenční období odskáčou. A nebo se diváci hecnou a přijdou do kin znovu?


0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.