pondělí 30. dubna 2018

Tržby: Avengers: Infinity War - tady jsou rekordy, které pokořili

630 milionů z celého světa za premiérový víkend. Sky is the limit!


250 milionů z USA a  380 ze zbytku světa. Marvel to dokázal. O tom, že Infinity War bude divácký hit nebylo pochyb, otázkou spíš bylo, zda Marvel pokoří nějaké rekordy.

A podařilo se. 630 milionů utržených dolarů za první víkend z celého světa dělá z filmu nejúspěšnější premiéru všech dob (a to v tom není Čína!).  Avengers tak sesadili z trůnu Rychle a zběsile 8 s 541,9 miliony. Dalšími dvěma filmy, které v historii pokořily při premiéře hranici 500 milionů z celého světa jsou Jurský svět a Síla se probouzí.

Už v pátek urvali Avengers: Infinity War z amerických kin 106 milionů, což byl druhý nejlepší výsledek všech dob v USA. V sobotu přidali 83 milionů, což byl vůbec nejlepší americký výsledek v dějinách za sobotu. V neděli pak přihodili 61 (opět první místo v dějinách) a celkem tak nasbírali 250 mega - a porazili Star Wars: Síla se probouzí o dva miliony.

Na světových trzích vysáli z peněženek diváků 380 milionů, což je druhý nejlepší výsledek po Rychle a zběsile 8 (443 mil.), Avengers ale neměli na rozdíl od Dieselovy mašiny na peníze k dispozici Čínu, startují tam až 11. května. Pro světové trhy mimo USA se přitom původní odhady pohybovaly kolem 275 milionů. 380 milionů je tedy pro Disney a Marvel výsledek z říše snů. Je to o 47% víc než měl Age of Ultron.

K dnešnímu dni tak Marvel utržil se svojí filmovou sérií 15,39 miliardy dolarů. Stačilo na to 10 let  a 19 filmů (včetně Infinity War, kde dolary ještě budou naskakovat).

Black Panther navíc tento týden přeskočil Star Wars: Poslední z Jediů v celosvětových tržbách všech dob a s 1 miliardou a 333 miliony je na místě 9.

Star Wars ale stejně jako Marvel patří pod studio Disney, které tím jen znovu potvrdilo svoji dominanci. Z deseti nejúspěšnějších amerických premiér patří devět pozic jemu. Výjimkou je na čtvrtém místě Jurský svět  od Universalu.

Stručný výčet rekordů

Nejúspěšnější premiéra v USA
Nejúspěšnější premiéra celosvětová (včetně USA)
Nejúspěšnější premiéra filmu se superhrdiny
Nejúspěšnější sobota při premiéře v USA
Nejúspěšnější neděle při premiéře v USA
Nejúspěšnější premiéra na těchto trzích: Jižní Korea, Mexiko, Brazílie, Filipíny, Thajsko, Indonésie a Malajsie. V Indii  jde o nejúspěšnější premiéra filmu ze západní produkce a už teď tam Infinity War utržilo víc než Avengers, Avengers: Age of Ultron a Občanská válka dohromady!

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.