pondělí 13. listopadu 2017

Je to oficiální: Pán prstenů jako seriál! A to není všechno

Amazon i správci Tolkienova díly potvrdili, že dohoda byla uzavřena. Co to znamená?

Spekulace se potvrdily, čeká nás první velký televizní výlet do světa Středozemě. A zdaleka nebude jediný. Obě zainteresované strany potvrdily, že nás čeká Pán prstenů a že v plánu jsou i potenciální spin-off série.

Zakomponování dosud nezpracovaných Tolkienových příběhů bylo zřejmě důležitou součástí dohody, kterou Amazon udělal. Může se tedy stát, že kromě ve filmu nepoužitého Toma Bombadila nás čeká i spousta dalších vedlejších linek, které s Pánem prstenů souvisí, předchází mu, jsou součástí dodatků nebo jsou v knize jen lehce zmiňovány. A samozřejmě k tomu všemu časem přibudou spin-offy, které budou vycházet ze stejných zdrojů, ze Silmarillionu a dalších knih (např. Kniha ztracených pověstí).

Materiálu je v Tolkienově díle ještě víc, než má George R. R. Martin ve Hře o trůny (aneb Písni ledu a ohně), takže nás čeká nejspíš několik výživných sérií. A bude zajímavé sledovat, kdo bude s novým fantasy seriálem rychlejší a úspěšnější - zda Amazon a nebo HBO s některým ze svých spin-offů ke Hře o trůny.

TOP 5: Povedené seriálové spin-offy

4 komentářů:

  1. Planovat spino-ffy este pred tym, nez je vobec jasne, ci sa serial udrzi, ci bude mat sledovanost (kvalitu!) je podla mna zcestne. Aby to nakoniec nedopadlo ako s Dark Universe, kde sa tiez sustredili na prekombinovanie namiesto toho aby urobili solidny film. (ale to uz idem mimo temu trochu) Samozrejme ako fanusik ale dufam, ze to Amazon zmakne a serial bude stat zato :)

    OdpovědětVymazat
  2. To rozšíření příběhu je právě to, díky čemu seriál může kooxistovat s filmy... Taková válka na severu kde Sauronovi síly odrážejí elfíci a trpaslíci z Ereboru je pro mě hodně zajímavý námět, kde se na vymyslet spoustu nového a zajímavého... Jsem zvědavý, jak moc bude seriál povídací, rozpočet však má solidní... Každopádně jsem zvědav, těším se na Zaklínače a spin off trůnů mě zatím moc nezajímá...

    OdpovědětVymazat
  3. Pekne pekne, uz len Malazsku knihu a bude to dokonale

    OdpovědětVymazat
  4. Chyba tu informacia, ze Amazon planuje rozpocet $150M na jednu seriu :) co by presiahlo aj GoT

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.