pátek 22. září 2017

Watchmen jako seriál na HBO? Ano! Šéfovat mu bude Damon Lindelof

Pilot je tutovka a dál se uvidí.

O tom, že nás čekají Watchmen jako seriál se začalo naplno mluvit v úterý, kdy Lindelof zveřejnil na svém instaúčtu tuhle fotku a napsal k ní Day One.



Teď Variety potvrdilo, že HBO si objednalo pilotní díl seriálu Watchmen a k tomu další balík scénářů pro případ, že by to dopadlo dobře a výroba se rozjela naplno.

Watchmen patří k nejpozoruhodnějším komiksům vůbec. Jejich autorem je Alan Moore (kresba Dave Gibbons). Původně vycházeli v roce 1986 na pokračování ve dvanáct sešitů dlouhé řadě a postupem času se stali kultovní záležitostí. Tomu ještě napomohla filmová verze Zacka Snydera z roku 2009, která je pro některé mistrovským Snyderovým dílem a pro někoho děsnou zívačkou.

Watchmen jsou každopádně v současnosti mimořádně zajímavými hrdiny pro DC i  HBO. V době, kdy se v seriálové tvorbě stírají hranice mezi Dobrem a Zlem a celá řada populárních postav snese označení antihrdina, je tahle partička drsných a rozporných ,,superhrdinů" ideálním pokrmem - obzvlášť pro HBO. Takže není divu, že míří na obrazovku.

Co samozřejmě vzbudí spoustu rozporných názorů, to je účast Damona Lindelofa. Tomu část filmových a seriálových fanoušků nemůže přijít na jméno. Podílel se sice na LOST, ale také na Prometheovi (jajks), Zemi zítřka (jajks na druhou), Star Trek: Do Temnoty a také na ponurých a pro mnohé těžko stravitelných Leftovers. Doufejme, že u Watchmen si vybere svoji silnější chvilku.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.