pátek 15. září 2017

Rick a Morty míří na Comedy Central!

Co začalo jako krátká parodie na sérii filmů Návrat do budoucnosti, se postupně přerodilo v jeden z nejikoničtějších animovaných pořadů tohoto století. Prima Comedy Central již tento pátek přináší českou televizní premiéru seriálu Rick a Morty.

Animovaný seriál Rick and Morty sleduje šílené příhody náladového cynického vědce Ricka Sancheze, který má sklony k alkoholismu a násilí, a jeho snadno ovlivnitelného 14letého vnuka Mortyho. Společně dělí svůj čas mezi rodinný život a intergalaktická dobrodružství, na něž se vydávají Rickovým létajícím autem.

Díky svému charakteru a odmítání řady běžných konvencí, jako je například škola, manželství či láska se Rick často dostává do sporu s ostatními členy rodiny. Jeho zeť Jerry Smith nesouhlasí s vlivem, který má Rick na celou rodinu. Jeho žena a Rickova dcera Beth si s tím ale hlavu neláme a snadno zvládá svou roli manželky a hlavu rodiny. Rodina Smithových by byla nekompletní bez 17leté Summer, která se stará především o svůj společenský status a občas doprovází Ricka a Mortyho na jejich cestách.

Přestože je celý seriál popisován jako sci-fi seriál, vynálezy a technologie hrají v příběhu spíše menší roli, zatímco humor zde jednoznačně hraje prim. A rozhodně to není humor pro citlivé povahy, protože tvůrci se při psaní nebojí žádného tématu ani osoby. Seriál navíc často paroduje známé filmy a jiné pořady, přičemž často sahá po tom nejčernějším humoru.

Tvůrci Justin Roiland a Dan Harmon popisují seriál jako křížence mezi Simpsonovými a Futuramou. Spojuje v sobě totiž téma science-fiction s řešením každodenních rodinných problémů, se kterými si ale vyrovnává o poznání drsněji. Kromě drsných dialogů, černého humoru a sci-fi konceptu je pro seriál typický i výrazný nihilismus. Všechny tyto aspekty společně tvoří podstatu tohoto animovaného fenoménu, který si získal fanoušky po celém světě.

Pokud jste připraveni na pořádnou dávku černého humoru, nihilismu a intergalaktických dobrodružství, nenechte si ujít premiéru seriálu Rick a Morty v pátek 15. září ve 21:30 na Prima Comedy Central.

1 komentářů:

  1. Pustil jsem si 1 díl a divím se že jsem ho dokoukal do konce. Nuda

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.