čtvrtek 21. září 2017

Liga spravedlnosti má za sebou první tajné testovací projekce! Jak dopadly?

Ostře sledovaná podzimní týmovka si prošla turbulentním rokem a tak není divu, že studio si chce zmapovat, co že to má v rukách.

Po Batman vs Superman se všichni Ligy spravedlnosti spíš báli. Do toho navíc Zacka Snydera potkala rodinná tragédie, od rozdělané práce proto musel odstoupit a jeho film převzal Joss Whedon - režisér, kterého sice vybral sám Snyder, ale který rozhodně netočí podobně laděné filmy. Zatímco Snyder bere své filmy spíš vážně a sází na zpomalené záběry, temné ladění, akci a technickou preciznost, Whedon je známý svým smyslem pro nadsázku, zajímavou práci s postavami a nečekané zvraty v jejich osudech. Whedon měl původně udělat jen drobné dotáčky, mluví se ale o tom, že nakonec byly tak drobné, že Warnerům vysály z konta dalších 25 milionů dolarů. Za sebe to vnímám spíš pozitivně. Whedon má (měl) od látky zdravý odstup a je po krizi po Avengers: Age of Ultron odpočatý a plný nápadů, takže má moji plnou důvěru.

Pravdou ale je, že výsledek působení těchto dvou režisérů na jeden film může být buď úžasný a vyvážený a nebo naopak zcela rozbitý a domatlaný jako by ho dělali pejsek s kočičkou. A protože u Warnerů už nejspíš nikdo nemá odstup, udělali si první testovací projekci.

Samozřejmě, její diváci museli podepsat papír, který jim zakazuje dělit se o dojmy, i to se dá ale obejít. Když například někdo jiný napíše, že mluvil už se třemi lidmi, kteří na projekci byli a všichni prý byli nadšení - a to prý jeden z nich dokonce vyloženě nemá rád Batman vs Superman. Doslova pak bylo citováno slovíčko ,,EPIC!".

Co z toho plyne? Nic. Vůbec nic. Skoro. Víc nám asi napoví datum, kdy padne embargo na první recenze. Protože pokud ho Warneři budou držet dlouho, bude to spíš špatné znamení. V tuhle chvíli každopádně lepší dobrá zpráva než špatná, protože díky tomu žije naděje, že nakonec dostaneme film, který si tak moc přejeme.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.