úterý 18. července 2017

Hra o trůny: 7. série začala, co na rozjezd říkáte? Diváků bylo rekordní množství

Dějové linie se postupně a nevyhnutelně splétají do jednoho jediného proudu, který všechny strhne a přivede na jediné místo.

Začátek dlouho očekávané sedmé série byl impozantní - možná až moc. Zbytek epizody se totiž potom nesl v celkem očekávatelném duchu, kdy se postupně všichni ocitají na místech a pozicích, ve kterých musí před finálovou partií být. Je to takové připravování si písečku na věci velké a budoucí, takže nějakých velkých překvapení jsme se nedočkali. Ale... byl tam Ed Sheeran a to udělalo celé řadě fanoušků velkou radost - a nebudu se tvářit, že mezi ně nepatřím. Ten hlas šel poznat ještě dřív, než se objevil na obraze. A v závěru potěšila scéna s ,,návratem" Joraha na scénu - jeho spojení se Samem a jejich další funkce v ději (kromě informace o dračím skle) je pro mě zatím nejméně čitelná.

Co je naopak zjevné je dějové přibližování se Jona Snowa a Daenerys - Jon potřebuje dračí sklo a to je k nalezení na Dragonstonu, který v závěru první epizody Daenerys obsadila. Takže napřed Jon pomůže vyřídit Cercei a pak Daenerys armádu Bílých chodců nebo naopak? Bude to souboj s časem, o tom není pochyb.

Diváci každopádně Hru o trůny milují a přesun na léto jí neuškodil. Naopak. První díl sledovalo přímo během vysílání přes 10 milionů diváků. To je víc  než dosud rekordní finále šesté série s 8,89 milionu diváků. Pokud by se pak počítaly všechny platformy, jsme na 16,1 milionu. Obavy, že v tradičně méně sledované letní sezóně se seriálu tolik dařit nebude, se tak ukázaly jako zbytečné. A diváci reagovali, jen během vysílání poslali do éteru na 2,4 milionu tweetů k první epizodě.

Co nejvíc zaujalo vás?

2 komentářů:

  1. Takže komu dá asi Samwell Tarlyovský valyrijský meč? Sám toho moc nenamečuje, takže se nabízí Jorah, jehož rodinný meč vlastní už se symbolem vlka král severu, protože jeho rodinný meč byl roztaven a má ho Brienne a ... Jaime? nebo kde je vůbec Joffreyho meč teď?

    OdpovědětVymazat
  2. Od začátku seriálu jsem čekal víc, bohužel jde od zklamání :(

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.