středa 21. června 2017

Transformers: Poslední rytíř a první recenze ze zahraniční

Co říkají?

Tohle nebude dlouhý článek, protože překvapení se nekoná a kdo se trošku o Transformers zajímá, ten ví co čekat a jediné, v čem si nemusel být jistý je, zda se náhodou Michael Bay nepřekonal a neudělal něco aspoň trošku blízké skvělé jedničce. Neudělal.

Noví Transformers jsou podle drtivé většiny recenzí opět přepálení ve stopáži, motivech a postavách, většina z nich je tam ale jen pro ozdobu, aniž by měla smysl (John Turturro a jeho agent např.). Poslední rytíř je zkrátka opět prázdná a nefunkční nádoba, která ovšem skvěle vypadá, nabízí hromadu zpomalených záběrů, hromadu kamerových jízd, ohlušující a oslňující akci, brutálně rychlý střih a tuny železa, co se mydlí hlava nehlava. Hodně podařená co do akce je prý úvodní artušovská bitva a také finále, zbytek je standard.

Recenzenti se také shodují, že je to o něco lepší než předchozí díl, nicméně víceméně je to pořád totéž  - a že fanouškům Transformers to bude jedno. Takže buď máte Transformery v Bayově režii rádi a půjdete na ně a dostanete přesně to, co čekáte... a nebo na ně prostě nechoďte, protože změna je téměř nulová a zbytečně si zkazíte den. Zajímalo by mě jen, co by na to říkal člověk, který neviděl ani jeden z předcházejících dílů a tohle by pro něj bylo první seznámení.


3 komentářů:

  1. nicméně víceméně - hezky spojeni:D

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem fanda transformerů a byl jsem ochoten přimhouřit oči u 4. dílu a dnes si tam 2-3 scény najdu a líbí se mi. To co se stalo 5. dílu už odpustit nejde. Je to odpad. Vizuálně super - zbytek je nesmyslný brak. Jestli fanoušci i tohle přežijí, tak v 6. díle může být klidně porno. Nevyužité postavy - nesmyslně akční záběry všude. Postavy nemají charakter - film je chaos v hezkém kabátku a já doufám, že už Bay nedostane peníze na další díl.

    OdpovědětVymazat
  3. Tvrdil som to davno, ze z toho spravili len sracku ale vtedy sa tu do mna obuvali vsetci... Prvym filmom z 2007 to malo aj skoncit, lenze tu ide v prvomrade o money - chapem studio no nechapem tych, co tento hnoj podporia kupou listku do kina (moj nazor) :/

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.