středa 3. května 2017

Trailer: Temná věž - román Stephena Kinga míří na plátna, seznamte se s Pistolníkem

Idris Elba jako pistolník Roland a proti němu Matthew McConaughey jako Temný muž rozjíždějí v traileru velkou podívanou.

Stephen King je můj oblíbený autor. Nejoblíbenější. Idris Elba je borec, který mi mohl charisma rozhazovat plnými hrstmi a nikdy by mu nedošlo. A trailer ukazuje spoustu efektních věcí. Měl bych být spokojený jenže nejsem. Tohle tak nějak úplně není ta Temná věž, kterou jsem četl a ve které je Roland sice brutálně dobrý pistolník, ale rozhodně nechytá pistolí zásobníky ze vzduchu, to fakt ne. Vím že film není kniha a navíc že tenhle film je knihou spíš inspirován, přesto a přes hromadu krásných záběrů pro mě ale esence a podstata Kingovy knižní série zůstává nezachycena. Tak, jak jsem se kdysi tetelil blahem u prvních trailerů na Pána prstenů, jak Peter Jackson vyhmátl dokonale moje představy, tak mám pocit, že tady se zatím cíl úplně trefit nepodařilo. Ale je to můj oblíbený auto s mým oblíbeným hercem (a ne jedním), tak třeba to ještě nabude jiné rozměry. Zatím je to spíš průměrný epický blockbuster o zachraňování světa před zkázou a méně už o zachraňovaní vlastních duší a starých chyb (což je důležitý rozměr románu). Chybí tomu syrovost, vyčerpanost všech, váhání a pochyby. Náznaky tu jsou, ale málo.

4 komentářů:

  1. Mě stále rozčarovává volba Idrise (a to přesto, že herce mám opravdu rád). Trailer mne v tom jen utvrdil, že to není ten Roland, kterého jsem měl v knížkách tak rád.

    OdpovědětVymazat
  2. ...seznamte se s PiStolníkem...

    OdpovědětVymazat
  3. neříkám, že by děj Černé věže byl nějak svižný, ale vměstnat 7 knih do 2 hodin je odvazne .. jak to asi dopadne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.