úterý 18. dubna 2017

Strážci Galaxie 2: První reakce zahraničních recenzentů! Další vítězství Marvelu?

Disney a Marvel si věří a tak pustili novinářům Strážce Galaxie 2 s předstihem a s povolením podělit se o první dojmy aniž by však spoilerovali. Embargo na recenze pak pak 24. dubna. Jak to dopadlo?


Samozřejmě skvěle. Z trailerů a ze zpráv o stoprocentním bodovém úspěchu v diváckých testovací projekcích bylo poměrně pravděpodobné, že Strážci Galaxie 2 budou vylepšenou verzí jedničky, která bude minimálně stejně dobrá, ale dost pravděpodobně koncept doťukne k dokonalosti. A přesně tak to zatím vypadá. Film si pochvalují všichni (skoro) a zmiňují v podstatě čtyři hlavní body.

1) Je tam spousta akce
2) Je to vtipnější než první díl
3) Nečekané nové tváře bodují (Sly Stallone?)
4) Je to velmi emotivní

Tohle jsou body, z nichž tři byly klíčem úspěchu už u prvního dílu. Nejen smysl pro humor, ale uprostřed celého toho blázince tam byly dojemné okamžiky, jako ten, když Groot daruje neznámé dívce květinu nebo když ochrání ostatní Strážce za cenu vlastního života. Druhý díl zřejmě ještě zdravě přitlačí na pilu. A co konkrétně recenzenti zmiňovali ve svých tweetech?"

..Ani si nevzpomínám, kdy naposledy jsem se na novinářské projekci tak moc smál. "

..Pro mnohé tohle bude nový nejoblíbenější film Marvelu."

..Spousta zábavy. Našlapané akcí a se spoustou hudebních odkazů do 70 a 80. let."

..Sakra. Zamiloval jsem si Strážce Galaxie 2. James Gunn je hrdina a nové nečekané tváře bodují."

..Strážci Galaxie 2 jsou plní překvapení a s nečekanou dávkou emocí. Další vítězství pro Marvel."

..Tlemil jsem se celou dobu. Spousta odkazů a narážek."

..Vtipnější než originál. Spousta překvapení a nečekaně hodně emotivních scén. I am Groot."

Našel se ale i jeden negativní názor:

..Štve mě, že to musím být já, kdo to napíše. Ale dvojka není tak dobrá jako jednička. Co bylo tehdy nové a svěží dnes působí vynuceně."

Tak uvidíme. Zdá se, že Strážci Galaxie 2 mají srdce, svaly i smysl pro humor na správném místě, přesto je většinou lepší trošku očekávání brzdit, aby pak člověk mohl být mile překvapen. Osobně sice věřím pozitivní většině, ale na druhou stranu ano, umím si představit, že celá řada vtipů (těch Draxových například) by mohla působit na sílu a předvídatelně. Přesto doufám, že to tak ale nebude a nakonec budu z kina odcházet nadšený stejně jako z prvního dílu, který společně s prvními Avengers považuji za to nejlepší, co od Marvelu v jejich MCU přišlo.

P. S. Strážci Galaxie 2 mají údajně 5 scén během titulků! Potvrzeno Jamesem Gunnem. Více k tématu v samostatném článku, který vyjde snad ještě během dneška. už vyšel.

2 komentářů:

  1. Jestlipak opravdu bude většina vtipů založených na tom, že je Drax nediagnostikovaný autista a odpovědích na cokoli za použití třech slov ukáže jen čas. :p Musí říct že se ale vážně těším.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.