čtvrtek 19. ledna 2017

Robinsonův ostrov epi. 2: Kdo vypadl jako první? A zvládá NOVA sociální média, když prozrazuje vyřazené?

Jak jste byli spokojení s kmenovou radou? Pozor spoilery.

Robinsonův ostrov má za sebou první uzavřený ,,cyklus" - od vylodění přes první soutěž o odměnu až po kmenovou radu. Na té byla nakonec vyřazena nešťastná Katie.

Co ovšem celou řadu fanoušků nepotěšilo, to je fakt, že oficiální facebookové stránky pořadu tuhle klíčovou informaci napálily prostřednictvím titulků a gifu vpodstatě ihned po vysílání, takže všichni, kdo se chtěli na pořad dívat přes internet se zpožděním už nemusí, protože ví, jak kmenová rada dopadla. Patřím mezi ně, takže díky moc. Tohle by asi měla nějakým způsobem Nova promyslet, protože je jasné, že diváci sledující pořad hned při jeho premiéře se o něm chtějí bavit, na druhou stranu bych si tipoval, že velké množství fanoušků pořadu se bude rekrutovat z řad mladých a ti z velké části sledují televizi na internetu a se zpožděním tehdy, kdy se to hodí jim. Inspirací při řešení by nejspíš mohla být oficiální FB stránka Survivora, kde se nic takového neděje a když, tak s výrazným odstupem. Uvidíme tedy, jak se Nova k celé věci postaví a nebo zda bude tak, jako kdysi Prima, fanoušky prostě ignorovat a poštve si je proti sobě.

Samotné vypadnutí Katie nebylo velkým překvapením, holčina se trápila vpodstatě od prvního okamžiku, kdy nám ji kamera v prvním díle představila jak brečí, protože ji ostatní lehce sprdli, že nic nedělá. Slabé kusy - psychicky i fyzicky - jsou často v této hře obzvlášť v prvních epizodách, kdy se nedá podle ničeho jiného usuzovat - první, které míří na porážku.

Mnohem důležitější, než to, kdo vypadl, je ale v tuto chvíli střih druhého dílu a především výkon moderátora Ondřeje Novotného na kmenové radě. Takže - je jasné, že Ondřej není český Jeff Probst, ale najít druhého Probsta by měli problém i Američani. Za nás zatím pořád působí pozitivně, i když prostor pro zlepšování tu samozřejmě je. Jak to vidíte vy? Byli jste s Ondřejem spokojení?

3 komentářů:

  1. I já jsem jedním z těch, co to měli se zpožděním a taky mě to naštvalo. ale budiž, v této fázi to kousnu a třeba to fakt vychytaj. Jinak musím říct, že mě to zatím dost baví. Nova se fakt snaží, všechna čest. Trochu jsem zažil zklamání na kmenovce v těch drobnostech. Ondra dle mého úplně nevyhořel. Ale tešil jsem na věty: ,,První vyloučený ze hry Robinsonův ostrov je ..." nebo ,, Tvůj kmen promluvil" ... a nepochopil jsem, proč čte všech šest hlasů, když to bylo jasné už při pěti ... ale to jsou asi jen drobnosti. Aspoň je kmenová rada večer :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To že se čtou všechny hlasy je opravdu nesmysl, ten prvek projevu emoce ve chvíli kdy je přečtenej rozhodující hlas je takhle utnutej čtěnim dalších, již zbytečných hlasů. Ale teď si nejsem jistý jestli to není střihem, protože i v americké verzi soutěžící v následujícím díle vědí kolik hlasů bylo pro koho i když se rozhodně ne posledním hlasem, takže je možné že je to stejné i tam, jen je to sestříhané, aby to tam nebylo.
    Co mi stále vadí je absence znělky na kterou jsem zvyklý z americké, i nedávné austalské verze, pokud vím, tak je to v oficiální licenci, takže moc nerozumím tomu, proč znělku udělali zcela jinou. Nejsem si jist jak to funguje, jestli se licence vztahuje jen na formát show jako takové, v astralské verzi měli znělku stejnou jako v americké, ale i tak nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím sečítáním hlasů - primárně je to vždy o střihu, ať už to v reálu probíhá i v USA jakkoli. Je to reality show a stříhá se v ní proto, aby se děj dramatizoval víc než je realita. Já to ještě neviděl, ale zdá se tedym že tam má štáb rezervu. US survivor je zcela odtržený od zbytku světa, oni si staví své lokace, soutěže atd. - jedou si po vlastní ose. Australský survivor nevím, ale Australani v tomto často jedou na podobné vlně jako Američani, i v jiných show.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.