čtvrtek 22. prosince 2016

Trailer: The Lost City of Z - Charlie Hunnam a Robert Pattinson v cestovatelském dobrodružství podle skutečné události

Podívejte se na upoutávku na film, ve kterém měl původně hrát Brad Pitt.

The Lost City of Z mělo dlouho cestu na plátna. Film podle mimořádně úspěšného bestselleru napsaného podle skutečných událostí se v Hollywoodu chystal už roky. Měl se v něm dokonce svého času objevit Brad Pitt, nakonec to ale skončilo u jeho nástupce Charlieho Hunnama. Hunnam si ve filmu zahraje cestovatele Percyho Fawcetta, který se v roce 1925 vydal do amazonské džungle v pouhých třech lidech společně se synem Jackem (Tom Holland) a jeho kamarádem (Robert Pattinson) pátrat po zaniklé vyspělé civilizaci a legendárním El Doradu, kterému on a další říkali ,,město Z". Pro Fawcetta to nebyla první výprava, do Amazonie jezdil už od roku 1906, tato se mu ale stala osudnou. On i jeho společníci na ní záhadně zmizeli a jejich těla nebyla nikdy objevena (přestože jednu dobu to tak vypadalo).

Fawcettův osud inspiroval celou řadu tvůrců a také badatelů a dobrodruhů, kteří kráčeli v jeho stopách a pátrali po jeho osudu (celkem jich při tom zemřelo až 100). V roce 2005 napsal o Fawcettově příběhu svoji knihu také David Grann - a z The Lost City of Z se stal bestseller.

Čeká nás tedy film, jakých se do sedmdesátých let minulého století točily mraky, ale s nástupem blockbusterů postupně zmizely. Nečekejte žádné monstrum, žádné fantaskní prvky, ale dramatický víceméně realistický dobrodružný příběh, který by teoreticky svojí atmosférou mohl mít blízko třeba k Lovcům lvů. Trailer by to celé mohl prodávat účinněji, ale vlastně je to jedno. Na tohle nejspíš přijde málo lidí a ti, co zájem mít budou, se určitě nebudou rozhodovat na základě traileru.

Film už měl letos na jaře premiéru, do distribuce v USA se ale dostane až o rok později na v dubnu 2017. A zda ho uvidíme v českých kinech je velká otázka. Zatím premiéru stanovenou nemá.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.