pátek 30. prosince 2016

Kolik prodělá Assassin´s Creed?

Vypadá to, že z toužebně očekávaného projektu, který měl zachránit reputaci adaptacím počítačových her, se vyklubal jeden z největších propadáků roku 2016. Fassy pojď mi flop!


V podstatě všechno tomuto projektu hrálo do karet. Slavná hra s početnou fanouškovskou základnou, navíc nabízející ryze filmovou, vizuálně atraktivní akci. Fassbender v hlavní roli i jako producent, který si vše ohlídá. Režisér Justin Kurzel, který udělal velký dojem svojí verzí Macbetha - během níž si padl do oka nejen s Fassbenderem, ale také s Marion Cotillard. I tu si s sebou vzali do Assassin´s Creed, aby mu dodala pečeť kvality. Výsledek? 18% na Rotten Tomatoes a 68% na CSFD.

Co je ale mnohem důležitější pro všechny zainteresované včetně případných fanoušků, film zatím utržil jen 42 milionů a to po celém světě. Z USA to je pouhých 28, ze světa slabých 14. To vše při rozpočtu 125 milionů dolarů. Ubisoft sice tvrdil od začátku, že nějaký velký zisk neočekává, tohle jsou ale velmi slabá čísla.

Osobně si myslím, že Fassbender a spol. si především špatně zvolili datum premiéry. V předvánočním šílenství (film měl premiéru 21. prosince) přece jen málokdo hledá akci a když už, tak spíš rodinně orientovanou v podobě Star Wars. Assassin´s Creed by tak mnohem víc seděl buď dřívější podzimní termín a nebo nějaký jarní, když už jsou fanoušci v pozoru. I tam sice je v roce 2017 narváno, startuje tam například Logan nebo Rychle a zběsile 8, ale pořád by to asi bylo zajímavější. Takto se film bude pohybovat ve ztrátě někde mezi 75-100 miliony dolarů (podle odhadů The Hollywood Reporter). A stane se tak po boku některých dalších titulů jedním z největších propadáků roku 2017.

4 komentářů:

  1. Všude to ještě neotevřelo ne?, zejména v Číně. U nás bylo nacpáno, doufám že zbytek světa to ještě dožene a vydá se až po svátcích.
    Zajímalo by mě jaké mají výdělky hry, když se celkem orientuju ve filmových výdělcích- pro srovnání. Ale hledám marně, poraďte! Kolik třeba vydělala v milionech dolarů první hra? druhá? III? Black flag?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řádově jsou to "jen" stovky milionů. Celoročně se jejich výnosy pohybují kolem 700 milionů dolarů, ale v tom jsou i ostatní hry jako Just Dance, Far Cry, Division atp, takže pro Assassina to může být cca 200 mega. Není to takový hit jako hry typu Call of Duty (cca miliarda dolarů každý díl) nebo GTA V (miliarda jen za první tři dny)...

      Vymazat
    2. mešte nemajú započítané tržby z dalšieho týždňa sú tam započítané asi 4 krajiny takže sa veľmi neobávam myslel som si včera že u nás to bude bieda ale prišlo okolo 100 ľudí a to sme maličké mesto takže ked sa zarátajú všetky krajiny atd. malo by to stačiť . Podľa mňa to potiahnu aj v USA

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.