čtvrtek 13. října 2016

Kolik dílů budou mít Fantastická zvířata a kde je najít? Víc než si myslíte

J. K. Rowling a Warner Bros. hodlají tuhle značku pořádně vyždímat.

Původně to měla být trilogie, ale s jídlem roste chuť. Zatímco druhého dílu jsme se měli dočkat v roce 2018 a třetího v roce 2020, teď celý materiál Rowlingové nakynul pod rukama (a úměrně tomu i šeky) a celkem bychom se měli dočkat pěti filmů (tedy letošní premiéry a čtyř pokračování).

Je to trochu odvážné plánování vzhledem k tomu, že ještě nikdo neví, jak si povede první film, ale očekávat se dá samozřejmě úspěch. Rowlingová i Warneři ví, že minimálně fanoušci Harryho Pottera a čarodějného světa nenechají svoji autorku na holičkách a do kin přijdou. Nezbývá než doufat, že to nebude nastavovaná kaše, ale aspoň trochu smysluplné vyprávění.

Hlavním hrdinou Fantastických zvířat je Mlok Scamander, kterého si zahraje držitel Oscara Eddie Redmayne. Děj se bude odehrávat před událostmi z Harryho Pottera, neboť Mlok se narodil ještě v 19. století. Wikipedie o něm uvádí: Pan Newton ("Mlok") Artemis Fido Scamader - od jeho narození v roce 1897 až do vydání této knihy. Mlok Scamander je nositelem Merlinova řádu druhého stupně, který dostal za své služby při studiu kouzelných zvířat, tedy magizoologie. Jeho jméno je nabité slovními hříčkami. Mloci jsou malí salamandři, kouzelné ještěrky žijící v ohni. Artemis byla bohyně lovu - je to tedy jméno vhodné pro vědce, který pátrá po kouzelných zvířatech. Fido je z latinského fidus (věrný, je běžné jméno domácích zvířat. Příjmení Scamander trochu připomíná salamandra, ve skutečnosti je to však název řeky, o níž je zmínka v Homérově Iliadě líčící průběh trojské války. Tato řeka bojovala s hrdinou Achillem, ten ji však přemohl pomocí ohně.



2 komentářů:

  1. Pokud nevymyslí pořádného záporáka, tak to nemá ani cenu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. niekde som zachytil (neviem ci je to pravda), ze Grindelwald by mal byt zaporak

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.