čtvrtek 1. září 2016

Trailery: Ostrov - slovenský Survivor se představuje v upoutávkách, jak jste s jeho podobou spokojení?

Gorilla začínala před mnoha a mnoha lety hlavně proto, abychom se na ní mohli svobodně vyjadřovat ke všem televizním reality show bez ohledu na to, kdo je jejich mediálním partnerem. A Survivor je ta show, která nás k reality show žánru kdysi přivedla. Teď se po mnoha letech dočkáme oficiální slovenské verze a tady jsou první upoutávky plus aktuální info.

Slovenský Ostrov je oficiální verzí slavného a všemi oblíbeného Survivora - resp. Expedice Robinson (Survivor je ve skutečnosti její americkou verzí).

Na natáčení tedy dohlíželi stejně jako kdysi v případě českého Trosečníka experti ze společnosti Strix, televize Markíza využívala celé jejich zázemí včetně už postavených soutěží a výsledek by tak měl být poměrně hodně podobný originálu. Jsou tu ale zásadní změny.

Sama Markíza přiznala, že Ostrov je pro ni velkým rizikem, navíc finančně nákladným. Klasických 15 epizod by se asi nezaplatilo a nepodrželo celou podzimní sezónu. Premiéra je už 6. září  a hned první týden  bychom se měli dočkat tří epizod. Vypadá to tedy, že se dočkáme nějakých 40-50 dílů a z toho se dá celkem snadno odvodit, že Markíza pojme Survivora víc jako Farmu - jedna epizoda bude podle našeho odhadu zřejmě končit soutěží o odměnu, jedna o imunitu a v jedné se bude vyřazovat (nebo tvůrci zvolí nějaký podobný klíč).

Upoutávky se navíc zaměřují hodně na samotný aspekt přežití v nelehkých podmínkách - což je opět to, co hraje důležitou roli ve Farmě, v současné podobě Survivora je ale upozaděno na úkor strategie a sociálních aspektů hry.

Z upoutávek už si můžeme udělat celkem dobrou představu o vizuálním pojetí celé show, takže... jste spokojeni s tím, jak to zatím vypadá?


8 komentářů:

  1. Před časem i Nova oznámila, že budou točit. Zrušili to nebo se něco děje ?

    OdpovědětVymazat
  2. Nova natáčela na Filipínách hned po Slovácích, ale budou mít zřejmě jinou strukturu. Kdy se to bude vysílat netuším, ale natočeno je, stříhá se.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dle oznámení na Facebooku bude Nova vysílat Robinsonův ostrov na jaře příštího roku.

      Vymazat
  3. Sůůůper, to se asi po dlouhé době zase začnu dívat.
    Ale teda jestli mají být každé třetí díly celé z rady, tak ty určitě vynechám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Celé ne. Za prvé, je to odhad, jak bychom to udělali my, když už bychom museli - takže 1. díl den po kmenové radě a vrcholí soubojem o odměnu, 2. díl po souboji o odměnu, strategie před imunity challenge a vrcholí imunity challenge a 3. díl strategie před tribal councilem a vrcholí tribal councilem. Tak by to bylo nejlogičtější, ale možná přijdou s nějakým jiným nápadem.

      Vymazat
  4. Tak podle tohoto článku (druhý obrázek) to vypadá, že tam bude i nějaká obdoba RI. http://reality-show.eu/forum/viewtopic.php?f=256&t=3334

    Ale tahle představa o vysílání mě teda trochu zklamala. Je sice pravda, že aktuální australská verze taky jede tři díly týdně a každý končí TC, ale tam mají víc hráčů, tady by to asi při těch 16 takto moc nedali.
    Ten půlený formát nemusí být až tak špatný nápad, izraelská verze to dělala i s docela slušnými nápady, spíš tam občas některá produkční rozhodnutí už trochu skřípala. Čehož se trochu bojím. Ale na první díly se možná podívám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Redemption Island minimálně v české verzi určitě bude a tudíž nejspíš i ve slovenské. Ono to asi nějak udělat samozřejmě jde na ty tři díl týdně, takto funguje americký Big Brother, který je strategicky laděný a dost podobný Survivorovi, ale... uvidíme:-D

      Vymazat
    2. Slovenská verze má 22 hráčů, nevím, o jakých šestnácti píšeš.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.