úterý 13. září 2016

Jurský svět: Kolik dílů nás ještě čeká?

J. A. Bayona, který bude režírovat druhý díl, promluvil.

Když Jurský svět vpadl do kin a ukázal, jak ohromný potenciál dinosauři pořád mají, bylo jasné, že druhý díl nás nemine. Jeho režie se ale musel vzdát Colin Trevorrow, který po úspěchu Jurského světa dostal ještě lukrativnější nabídku natočit poslední díl nové trilogie Star Wars.

Na jeho místo tak nastoupil jiný, možná ještě talentovanější filmař J. A . Bayona. A protože jeho Volání netvora: Příběh života (A Monster Calls) právě vzbuzuje velkou pozornost a mluví se dokonce o šanci na Oscara, Bayona je pod palbou otázek a  nevyhnul se ani dotazům na druhý díl Jurského světa a prozradil pár zajímavostí.

Celkem by měla mít série tří díly (a jde o vizi Colina Trevorrowa, který je pořád kolem Jurského světa velmi aktivní, i když ho nebude režírovat. Jeden máme za sebou, čekají nás tedy ještě dva. Scénář k prvnímu z nich právě vzniká a natáčení by mělo začít za půl roku. Všichni se přitom snaží zůstat věrní duchu Spielbergovy filmové předlohy a současně přijít s něčím novým (takže se dost možná opět vyrojí spekulace o dinosauřích mutantech s částečně lidskými geny).

Bayona je každopádně talentovaný filmař, jeho Impossible: Nic nás nerozdělí patří k mimořádně silným filmovým zážitkům a protože už má díky Volání netvora i další velké zkušenosti s interakcí živých herců a počítačem generovaných bytostí, má všechny předpoklady, aby do nás napálil skutečnou dinosauří pecku. Premiéra by měla být 22. června 2018. Těšíte se?

2 komentářů:

  1. 1) Dinosauři ve vojenství
    2) Dinosauří mutanti
    3) Planeta Opi... Dinosaurů

    OdpovědětVymazat
  2. 1. Dino mutanti ( ludia)
    2. Ufo a Dino a Mutanti
    3. Dinomutanti skrýžený s čivavami a Ufo dohromady ktorý sú ale dobrý a bojujú proti Gigant Sharkovi :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.