čtvrtek 9. června 2016

Trailer: Stranger Things - Stephen King potkává Stevena Spielberga a hraje v tom Winona Ryder se sekerou?

Netflix si pro nás na léto nachystal něco, co vypadá jako vyložená lahůdka, obzvlášť pak pro milovníky osmdesátek.

Bylo by to možná až moc dokonalé, kdyby to byla pravda a Stranger Things bylo dílem Stevena Spielberga a Stephena Kinga. Jako fanoušek obou a člověk, který kouzlo filmu objevoval v osmdesátých let, bych asi skákal radostí, ale i takhle - bez Kinga a Spielberga - to vypadá víc než nadějně. A to přitom za seriálem stojí v podstatě neznámí bratři Dufferovi, kteří jen částečně dělali na Wayward Pines a hororu Hidden.



Příběh o klukovi, který potkal, co neměl, je doslova esencí toho, co osmdesátá léta v podání Kinga a Spielberga znamenají. Americká předměstí a malá městečka, děti na kole a temné lesy skrývající tajemství, nemilosrdní vládní agenti a do toho všeho dospěláci, kteří se jen ztěžka v situaci orientují. Mezi nimi si hlavní roli zahraje Winona Ryder jako matka chlapce, který se (dočasně) ztratí.

Logo je jak z obálky nějaké Kingovky (rozhodně to není náhoda), trailer má atmosféru srovnatelnou s  filmy Amblinu z 80. let a pokud vás nedávno neuspokojil rovněž osmdesátkově laděný lehce nezávislý snímek Midnight Special (nebo pokud vás naopak uspokojil a chcete víc), tohle by mohlo být pro vás jako stvořené na letní prázdninový binge watching.

5 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Proc imbecil? Nenapada me presnejsi popis nez mix Kinga a Spielberga.

      Vymazat
  2. Vypada to hodne dobre, Netflix me neprestava prekvapovat....a zatim prevazne v dobrem :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.