úterý 15. března 2016

Trailer: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti v režii Tima Burtona otevírá svá vrata

Tim Burton se rozhodl natočit film podle knihy, která jako by pro něj byla stvořená. Tady je první ponurá ukázka.

Knižní série Sirotčinec slečny Peregrinové jako by skutečně byla doslova stvořená pro Tima Burtona. Otázkou je, zda Burton ale může při zpracování tohoto bestselleru dělat něco jiného, než se opakovat a prostě ho jen svým rukopisem převést na plátno. Tak jako tak, jde o první díl a pokud bude film úspěšný čeká nás celá série, neboť i knih vyšlo více.

Téma: Nejúspěšnější filmové série inspirované knižní předlohou - Adaptace knih, které sbírají miliardy



Na koho se tu cílí a v čích stopách se tu kráčí je samozřejmě jasné. Tohle má být další z pokusů o následníka Harryho Pottera (mixnutého s X-meny a Mary Poppins a Addams Family, pokud bychom měli vyjmenovat i další velké vlivy). Znovu je tedy ve hře obyčejný kluk, který vlastně vůbec není obyčejný a proti němu stojí mnohem silnější nepřítel.

Za zmínku stojí obsazení, které je docela sympatické, v hlavní roli nás čeká Asa Butterfield a vedle něj Eva Green a Samuel L. Jackson. A potěší i fakt, že adaptaci napsala Jane Goldmanová, která počínaje Hvězdným prachem spolupracovala na filmech Matthewa Vaughna (z poslední doby má na kontě například Kingsmen a Ženu v černém). Je to zkrátka holka ujetá a šikovná.

Americká premiéra filmu Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti bude ještě letos 30. září.

TOP 6: Nejlepší a nejhorší seriály na motivy knih (1. část)


1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.