neděle 3. ledna 2016

Star Wars: Síla se probouzí - další rekordy pokořeny, Avatar na dohled! Které filmy musí ještě Síla porazit, než ho dostihne?

Nové Star Wars jsou síla, která zdá se překoná všechno. Kde to může skončit? A které nové rekordy už padly?

Jak Jurský svět pogratuloval Star Wars: Síla se probouzí k získání titulu Nejúspěšnější premiéra všech dob?

1,5 miliardy ze všech trhů za 19 dnů (a to pořád není ve hře Čína).
Historicky nejúspěšnější třetí víkend všech dob v USA (88 milionů, co by za to jiní dali v prvním týdnu).
Nejrychleji pokořených 700 milionů dolarů v historii amerických kin. Star Wars to zvládly za neuvěřitelných 16 dnů, Avatar za 72.
S celkově 1, 510 miliardou dolarů nejúspěšnější film všech dob, čímž byli Avangers: Age of Ultron odsunuti na sedmé místo.
Navíc Síla už dýchá na záda Rychle a zběsile 7 s 1, 515 miliardy a Avengers s 1,519 miliardy. Dohnat je nebude problém, je to v podstatě tutovka a nové Star Wars se tak stanou už brzy 4. nejúspěšnějším filmem všech dob.

Výčet předchozích rekordů ZDE.

Co se samostatných Spojených států týče, tak jde samozřejmě o nejúspěšnější film roku 2015 a navíc druhý nejúspěšnější film všech dob - hned za Avatarem, který je v tuto chvíli zjevně pro Star Wars metou a jediným vážným soupeřem. V USA utržil 760, 5 milionu, se 740 miliony tedy zbývá Star Wars jen 20 mega k pokoření - a i k tomu dojde a je to otázka dnů. Gratulace už v podstatě můžete posílat teď.

10 zaručených spoilerů, které v Síla se probouzí neuvidíte, protože si je někdo vymyslel

Recenze: Star Wars: Síla se probouzí - recenze bez spoilerů

Zbývat pak budou už jen tři zásadní filmy. Jurský svět, který celosvětově utržil 1, 669 miliardy (ten by Star Wars mohly s pomocí Číny a dojezdu v US kinech ještě teoreticky dát) a pak už jen Titanic s 2,186 a Avatar s 2, 788 miliardy. To jsou naprostá hausnumera, kterých oba filmy dosáhly díky své ohromné vytrvalosti v kinech. Titanic byl navíc film dokonale mixující romantiku s akcí, Avatar byl poslem technologické revoluce. Že Star Wars dokážou jejich rekordy pokořit bych si teď asi úplně nevsadil, ale na druhou stranu, už za chvíli budou za polovinou a pojedou z kopce.

Recenze ze světa: Star Wars: Síla se probouzí - embargo skončilo, co říkají recenzenti? Spoiler free!

Na trzích kromě USA jsou Star Wars: Síla se probouzí překvapivě až 5 nejúspěšnějším filmem roku 2015. Na rozdíl od mnoha jiných filmů podávají vyrovnané výkony ve světě a v USA (tam si vedou o něco lépe), zatímco mnoho jiných značek těží víc ze světa.

Tržby z vybraných zemí v milionech dolarů:

UK 145.0M
Německo 81.4M
Francie 67.1M
Japansko 52.9M
Austrálie 50.7M
Španělsko 27.4M
Itálie 24.9M
Mexiko 24.5M
Korea 23.1M
Rusko 22.9M
Brazílie 21.2M
Ostatní 229.4M
Celkem 770.5M

Co myslíte? Pokoří Star Wars: Síla se probouzí Titanic a Avatara?

4 komentářů:

  1. Titanik mozna az pujdou na BR a DVD.Avatar ani omylem.

    OdpovědětVymazat
  2. Az zjistis ze dnesni blu-ray HD filmy maj jenom 90% kvality obrazu tak casem pochopis proc se vyplati kupovat originalni verze :)

    OdpovědětVymazat
  3. Chápu proč to tak vydělává, ale v tomhle případě to podle mně fakt není tím, že by ten film byl dobrej, včera jsem to konečně viděl a musím říct úplně střízlivě, že kromě tak asi prvních 15 minut je to prostě neuvěřitelná srajda. Totální opáčko ve všem, co už tu bylo ve SW i mimo ně, naopak novýho prostě nic, ani v ději ani v dizajnu věcí, prostě nic. Neuvěřitelný. Pro mně jednoznačně konec celejch Star Wars.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.