sobota 16. ledna 2016

10 seriálů, které nám v roce 2015 udělaly největší radost

Seriálová produkce je v současnosti tak kvalitní a rozsáhlá, že v podstatě není v lidských silách vidět opravdu všechno. Nicméně, dělali jsme co jsme mohli a tady je 10 seriálů, které podle mě stojí z roku 2015 za vidění.


1. Fargo - druhá série


Naprosto brilantní návrat. První Fargo bylo skvělé, ale přece jen mě občas zlehka nudilo. Druhá série je ale šokujícím způsobem strhující, zábavná, napínavá, skvěle napsaná, filmově natočená, obsazená, zahraná - zkrátka a dobře, je to televizní skvost, kterému byste určitě měli dát šanci.

Fargo: Je druhá řada podle skutečných událostí?


2. Better Caul Saul


Dlouho jsem Better Caul Saul odkládal, i když jsem věděl, že to bude dobrý seriál. Ale pořád nebyla ta správná chvilka. Přišla paradoxně až koncem roku a ještě teď si sbírám čelist ze země. Breaking Bad bylo vynikající, ale stejně jako u Farga, po skvělých dílech přicházely i díly, kterými jsem se občas zlehka prokousával (s vědomím, že se mi to vrátí, protože tvůrci si připravují půdu). Better Caul Saul tyhle okamžiky nemá - je prostě jen celou dobu skvělý a stejně jako druhá série Farga plný bizarních a zábavných situací. A navíc přes to všechno dokáže být vážný a dramatický. Pecka.

3. Narcos


Nic v mých očích nepřekonalo svatou trojici Fargo, Better Caul Saul a Narcos. A to nejen v televizi. Tyhle tři seriály strčí hlavně scenáristicky do kapsy většinu filmové produkce loňského roku a dávám jim nemilosrdných a absolutních 10/10, protože prostě nemají chybu. Narcos je navíc podobně jako Fargo v podstatě jeden velký film. Natočili ho filmaři, jako film vypadá a jako u sledování filmu se u něj cítíte. Dokonalé v každém kousku, více v mé recenzi.


4. Daredevil


Marvel to dokázal znovu, tentokrát ve spolupráci s Netflixem. Ne všechny epizody byly stejně silné, ale celkově byl Daredevil strhující a správně špinavá, nekompromisní a temná komiksová podívaná, která nastartovala na Netflixu velké věci. Vynikající bitky a skvělý Kingpin, už aby tu byla druhá série.

TV RECENZE: Daredevil - Netflix to natřel klasickým televizím. Jeho komiksový seriál strká konkurenci do kapsy


5. Blindspot


Vysoce adrenalinová akční novinka samozřejmě není bez chyb a do realismu má daleko, ale zdá se, že tvůrci mají za vlasy přitaženou zápletku promyšlenou. Akce je na poměry celoplošných televizí drsná, děj uhání kupředu, zvraty se kupí a přitom se to nerozpadá. Blindspot je čistá oddechovka pro dospělé, skvěle obsazená, moderně režírovaná a vysoce zábavná. Více v recenzi.


6. Jessica Jones


Jessica Jones dorazila na Netflix na podzim a měla těžký úkol. Nalákat k sobě diváky, i když má ženskou hrdinku a navíc udržet laťku stanovenou Daredevilem. A podařilo se. Další výborně napsaný komiksový seriál, kterému by slušelo mít tak o dva díly méně, protože ke konci už těch zvratů a komplikací bylo moc (alespoň pokud jste to jako já dávali po víc dílech za sebou). Nicméně znovu správně ušpiněné, kvalitní po všech stránkách a hlavně - se skvělým a asi nejlepším padouchem posledních let Kilgravem. Ten chlápek mě fakt bavil.

7. Supergirl


Nemožné se podařilo. Supergirl určitě není seriál, na který bych se ve svých 40 letech pravidelně díval, ale udělala mi radost. Podařilo se jí dát lehkost, akčnost a skvělý casting. O co má hlavní představitelka menší prsa, o to má větší charisma, takže celkově to dopadlo lépe, než asi většina z nás čekala. Palec hore.


8. Hra o trůny


Už si pomalu nedokážu jaro představit bez Hry o trůny. A i když se každý rok najdou remcalové, kteří tvrdí že seriál jde do kopru, mě Hra o trůny zas a znovu baví. Některé díly jsou slabší, ale všichni víme, že se investovaný čas vrátí a nikdy to není tak, že bych se nudil. Rok 2015 navíc ve Hře o trůny přinesl hned několik našlapaných epizod, které vstoupily do historie seriálu jako jedny z nejlepších. Všichni si určitě budeme ještě dlouho pamatovat útok nemrtvých na vesnici a smrt jedné důležité postavy.

TOP 10: Nejvíc pirátsky stahované seriály roku 2015


9. Ash vs Evil Dead


Ash se vrátil a s ním i jeho brada a pila. Ash vs Evil Dead je neskutečná jízda, která samozřejmě není pro každého a těžko se na ni aplikují klasické seriálové požadavky. Pro mě je to něco jako Jmenuji se Earl, ale s několika míchačkami krve a kostního morku vyklopenými do každého dílu. není pro mě lepší oddechovka na půl  hodiny, než tohle. Těsně v závěsu v tomto směru zůstávají Ballers, které tímto aspoň zmiňuji.

Recenze: Ash vs Evil Dead - první dojmy z hororové novinky Sama Raimiho

10. Mr. Robot


Podle mnohých nejlepší seriál loňského roku mi v jednotlivostech hodně připomíná Dextera, zároveň ale dokáže kráčet svojí cestou. Je až s podivem, že seriál z tak uživatelsky nepřívětivého prostředí, se podařilo natočit způsobem, aby bavil široké masy, které jinak ví o IP adresách velké prd s kulovým dohromady. Rami Malek v hlavní roli je samozřejmě nenahraditelný a dá se čekat, že v druhé řadě nejspíš půjde kvalita ještě nahoru.

Který seriál udělal radost vám a doporučili byste ho ostatním?

9 komentářů:

  1. Já mam fargo naopak.. zatímco 1. řada mě neskutečně bavila, druhou jsem se ještě nedonutil dokoukat :/ :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě Městečko Pines - super seriál s touhou vědět víc a pořád se člověk ptá a ptá. To mám ráda, když musím u toho uvažovat.

    Katynka

    OdpovědětVymazat
  3. The Knick od Sodehberga?

    OdpovědětVymazat
  4. Banshee all the way!

    Teri

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.