úterý 15. prosince 2015

Trailer: Taxi 121 - nový český film o vraždách taxikářů podle skutečných událostí

Vraždy tří pražských taxikářů loni rozhodně přitáhly v roce 2014 pozornost médií a tak není divu, že podle těchto událostí vznikl film.
Natočil ho debutující Dan Pánek a první teaser je zajímavý jen solidní prací kameramana. Jinak jde  hlavně o přehlídku zaparkovaných i jedoucích taxíků a jakákoli gradace tu v podstatě chybí. Měla jí být zřejmě jediná věta, která tu zazní... ale moc to nefunguje. Film doufejme bude lepší, zdánlivě lákavý námět totiž nabízí spoustu dramaturgických úskalí počínaje tím, z kterého pohledu bude film vyprávěn.

Oficiální anotace: 

Taxi č. 121 je celovečerní film, který vzniká na motivy skutečných událostí loňského roku, kdy sériový vrah připravil o život tři pražské taxikáře. Oficiální policejní verze přičítá vraždy jedinému pachateli, o jehož psychologickém profilu se stále spekuluje. Tragédie, jejíž hrozba dosud zcela nevyhasla, se stala impulsem k natočení snímku, který mistrným způsobem vtáhne diváka do děje a nechá ho procítit celou škálu emocí: od strachu přes odvahu až po naději. Divák se dozví nejen možný důvod, proč pachatel vraždil, ale především bude mít možnost vidět, jak se mladý manželský pár nevzdává ani ve chvíli, kdy před sebou už nemá prakticky žádnou budoucnost... V hlavních rolích Filip Tomsa a Lenka Zahradnická (ArtCorp).




2 komentářů:

  1. Celé to nevypadá zas tak děsně, dokud neotevře hubu. Jedna věta a šustí papírem, až hamba.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.