pondělí 21. prosince 2015

Star Wars to dokázaly! Síla se probouzí je nejúspěšnější premiérou všech dob, tady je výčet rekordů

Příjmy z amerických i světových kin neměl nikdy žádný film za jediný víkend tak vysoké. Rekord letos padl už podruhé. Jurský svět se ohřál na výsluní jen půl roku a James Cameron si teď pomaličku začíná hryzat nehty, protože co kdyby... co kdyby?

Síla se probouzí - James Bond ve Star Wars? Které cameo si dali Daniel Craig a Michael Giacchino?

Když letos v létě Jurský svět šokantně dobyl pozici nejúspěšnější americké premiéry všech dob s 208,8 miliony dolaru za tři dny, vypadalo to, že  mu to vydrží minimálně rok. Ale prd. Síla je mocná, probudila se a dala to jasně najevo, když před Vánocemi, v době kdy lidi řeší spoustu jiných věcí (dokončování úkolů v práci před svátky, firemní večírky, nákupy dárků) utržila jen v amerických kinech 238 milionů. Nikdy se nikomu nepodařilo víc. A ze světa se navíc přikutálelo dalších 279 milionů, což je třetí nejlepší výsledek historie po Jurském světě (316 mil) a posledním dílu Harry Pottera (314 mil). Je to také nejlepší prosincový výsledek, až dosud se dařilo nejvíc Avatarovi (164,5 mil). Nutno také podotknout, že v tom nejsou zahrnuta čísla z čím dál důležitější Číny, kde film startuje až v lednu a nikdo netuší, jak se tam povede.

10 zaručených spoilerů, které v Síla se probouzí neuvidíte, protože si je někdo vymyslel

Recenze: Star Wars: Síla se probouzí - recenze bez spoilerů

Star Wars: Síla se probouzí tak celkově ve světě nasbíraly 517 milionů dolarů a jsou druhou nejúspěšnější světovou premiérou všech dob po Jurském světu s 525 miliony, jenže ten měl k dispozici právě už zmiňovanou Čínu.

Nevadí, i tak jsou to čísla z kategorie snů a Star Wars mají na kontě mimo jiné tato prvenství:

Nejúspěšnější americká premiéra všech dob 238 mil.
Nejúspěšnější půlnoční premiéra 57 mil.
Největší tržby za den: 120,5 mil.
První film, který dosáhl 100 milionů za den
Nejúspěšnější americká prosincová premiéra
Nejúspěšnější premiéra při tržbách zprůměrovaných na kino
A největší prosincové nasazení (4,134 sálů)

Gratulujeme! Zbývá porazit Avatara, ale to je běh na delší trať.




7 komentářů:

  1. Tak by me zajimalo jestli nakonec prekonal COD: Black ops 3 a stal se rekordmanem tohoto roku nebo ne?

    OdpovědětVymazat
  2. Tak by me zajimalo jestli nakonec prekonal COD: Black ops 3 a stal se rekordmanem tohoto roku nebo ne?

    OdpovědětVymazat
  3. Proč pořád srovnáváte hry s filmem? vždyť je to něco naprosto jiného. Pokud by měl COD film, tak neřeknu ani půl slova, ale nemá. kolik lidí co chodí na SW nehraje hry a naopak. Je to již několikátý článek, kde vidím toto srovnání. a pokud vím, tak SW vydalo před před více než měsícem taky hru :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme o COD vydali jeden článek, zbytek se řeší v diskusích, ty mi nepíšeme:-) Ale když jsme u toho, srovnávat se to dá, obojí je entertainment (byt to srovnání má samozřejmě vždy svá ,,ale"). Hry a filmy k sobe maji cim dal bliz... kazdopadne COD utrzilo za 72 hodin o neco vic, celkove si ale musime pockat

      Vymazat
    2. jooo, šlo mi o diskuze no :) chápu, že to má k sobě blíž, ale hodně lidí si hru předplatí a koupí v předstihu, případně koupí přes net hned po vydání. Kdežto na film musí do kina a ty mají taky nějakou kapacitu. Každopádně věřím že síla porazí všechno a všechny :D

      Vymazat
    3. Predtim tu byl clanek na sw a byli tu tardi co psali o tom ze cod vyhrabal strasnej majlat... cim pak to asi bude? treba tim ze kino stoji 250 kc a cela hra ti stoji pres 1000kc? to je v dnesni dobe normalni ze nektere hry sou vydelecnejsi nez film

      Vymazat
  4. Když jsem viděl rozpis kina na říjen až únor bylo už dopředu domluveno že star wars bude kasovni trhák. Nedávají tam nic zajímavého.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.